Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Afrika a fiatal kontinens. Afrika őslakói a fekete afrikaiak. Elsősorban a Szaharától délre eső területeket népesítik be (Fekete-Afrika). Két fő csoportjuk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Afrika a fiatal kontinens. Afrika őslakói a fekete afrikaiak. Elsősorban a Szaharától délre eső területeket népesítik be (Fekete-Afrika). Két fő csoportjuk."— Előadás másolata:

1 Afrika a fiatal kontinens

2 Afrika őslakói a fekete afrikaiak. Elsősorban a Szaharától délre eső területeket népesítik be (Fekete-Afrika). Két fő csoportjuk a Szudáni és a Bantu. A kontinens északi részét az arabok népesítik be (Fehér- Afrika). Az európai bevándorlók aránya 1%. A lakóinak száma gyorsan gyarapodik ma több mint 900 millióan lakják a kontinenst A népesség eloszlása igen egyenlőtlen.

3 A lakosság nagy része termékeny területeken (Nílus völgye) és a fejlett iparú Dél-Afrikában tömörül. Az afrikaiak többsége falvakban él. A gyermekhalandóság roppant magas A földrész népességének 45% 15 éven aluli

4 A rabszolga-kereskedők és a gyarmatosítók csak a második világháború után tudták kivinni függetlenségüket. Afrika valamennyi államát fejlődő országok közé soroljuk. A világpiacon elsősorban ásványkincsekkel és mezőgazdasági termékekkel jelentkeznek. Afrika arab országainak gazdasága fejlettebb sokoldalúbb. Fekete-Afrika a legfejletlenebb és legszegényebb gyakori az éhezés A Dél-afrikai Köztársaság a kontinens egyetlen gazdaságilag fejlett országa

5


Letölteni ppt "Afrika a fiatal kontinens. Afrika őslakói a fekete afrikaiak. Elsősorban a Szaharától délre eső területeket népesítik be (Fekete-Afrika). Két fő csoportjuk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések