Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adatbázis: szempontok szerint rendszerezett adatok összessége. Pl. telefonkönyv, bankban ügyfelek adatbázisa. Online szó szerinti jelentése: közvetlen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adatbázis: szempontok szerint rendszerezett adatok összessége. Pl. telefonkönyv, bankban ügyfelek adatbázisa. Online szó szerinti jelentése: közvetlen."— Előadás másolata:

1 Adatbázis: szempontok szerint rendszerezett adatok összessége. Pl. telefonkönyv, bankban ügyfelek adatbázisa. Online szó szerinti jelentése: közvetlen „élő” vonalkapcsolat. Online adatbázis: közvetlen kapcsolat egy távoli adatbázissal. Élő internetkapcsolattal lehet az online adatbázisokat használni.

2 A hazai online adatbázisok Az online elérhetõ, szélesebb felhasználói körnek szánt adatbázisok területén még jelentõs az elmaradásunk. Egyrészt míg a nyugati online ipar fejlõdése már a hatvanas években megindult (és azóta is folyamatos), addig nálunk csak 10-20 év múlva kezdtek kialakulni azok a csírák, amelyekbõl egy-egy ilyen szolgáltatás kifejlõdhetett. A jelenlegi helyzetre az "egyenetlen" szó a legjellemzõbb, az adatbázisok tematikájukban, minõségükben és teljesség szempontjából egyaránt nagyon vegyesek. A készítõik és szolgáltatóik még többnyire nem érik el a külföldi sikeres online cégek színvonalát: sok a kis méretû, rosszul karbantartott, gyengén dokumentált, nem reklámozott és kevés kiegészítõ szolgáltatással támogatott adatbázis. A hazai adatbázisok jelentõs részét könyvtárak, egyetemek, kutatóintézetek csinálják, most kezdenek szaporodni azok a cégek, amelyek kifejezetten kereskedelmi célokra, professzionális eszközökkel fejlesztenek és szolgáltatnak online adatbázisokat.

3


Letölteni ppt "Adatbázis: szempontok szerint rendszerezett adatok összessége. Pl. telefonkönyv, bankban ügyfelek adatbázisa. Online szó szerinti jelentése: közvetlen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések