Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Daidalosz és Ikarosz története.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Daidalosz és Ikarosz története."— Előadás másolata:

1 Daidalosz és Ikarosz története

2 Szereplők Daidalos, az athéni ezermester, féltékenységből megölte Talós nevű unokaöccsét és tanítványát, a fazekaskorong és a fűrész feltalálóját. Az areopág ezért halálra ítélte, de ő Krétába menekült és itt Minós király szolgálatába állt. Mikor Minós feleségének, Pasiphaénak, félig bika alakú gyermeke született, a Minótauros, Daidalos építette számára a labirintust(labyrinthos). De Minós azután sem engedte el maga mellől. Daidalos megunta már Krétát és a hosszú számkivetést,megérintette lelkét a honvágy, de minden oldalról tenger állta útját,csak az égen keresztül menekülhetett. Ikarosz:Daidalosz fia

3 A sztori: Daidalosz tehát szökni készült Minósz labirintusából. Viasszal tollakat ragasztott egymáshoz, ezzel szárnyakat alkotva magához és Ikaroszhoz erősítette. Egy ideig tanítgatta fiát,majd azt mondta neki, hogy akármerre mennek,csak őt kövesse.

4 Így hát el is indultak, közép felé tartottak,mint azt apja mondta az elején,hogy nehogy a vízbe érjen a szárnyuk,vagy a nap olvassza meg. Repültek mint a madarak,az emberek akik látták őket azt hitték,az istenek szállnak fölöttük.

5 Mikor már bal felől Héra szigete, Samos, és Délos és Paros mind elmaradtak, jobbra Lebinthos volt és Kalymné, Ikarosz megörült a vad repülésnek,és elkezdett felfelé,szabadon repülni. Ahogy közeledett a naphoz,a tollakat összetartó viasz megolvadt, és Ikarosz a vízbe zuhant. Apja mikor hátranézet csak a vízbe hulló szárnyakat látta,s rögtön tudta,mi történt. Ahol eltemette Ikaroszt, a fiúról kapott nevet a vidék.

6 Gáleri

7


Letölteni ppt "Daidalosz és Ikarosz története."

Hasonló előadás


Google Hirdetések