Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter"— Előadás másolata:

1 Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter
VITAMINOK Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter

2 Egészség A zöldségekben és a gyümölcsökben van a legtöbb vitamin

3 PAPRIKA A paprikát mi, magyarok tettük híressé, bár e növény nem őshonos nálunk. A paprika elnevezés tőlünk származik, bár eredője a szerb "papar" (bors) szó. A magyar kertészek nagy szeretettel és hozzáértéssel gondozták, nemesítették kedvenc fűszernövényüket, aminek eredményeként számos változatát sikerült kitenyészteni. A Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert pedig a paprika segítségével fedezte fel a C-vitamint.

4 Paprika Ebben található a legtöbb C-vitamin

5 Alma Nagyon egészséges gyümölcs Sok benne a c-vitamin
Az alma vagy almafa (Malus) a rózsavirágúak (Rosales) rendjébe és a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó nemzetség Az almafa termése gömbölyded, két végén bemélyedés található. A felső mélyedésből ered a rövid kocsány, ezzel csüng a fán. A másik mélyedés öt apró, elszáradt csészelevelet rejt. Az alma viaszos héja a jóízű gyümölcshúst veszi körül. Ezen belül öt hártyás rekeszben ülnek a magvak. Az ilyen termést nevezzük almatermésnek. Sok benne a c-vitamin

6 Narancs B5-vitamin van benne.
A narancsbogyó külső rétegét, a jellegzetes sárga szinű héját a kereskedelemben – színe alapján – „flavedó”-nak nevezik. A külső héj (Aurantii cortex)illóolaj, keserűanyagot, karotinoidot és narancssavat tartalmaz, közkedvelt aromájú ízesítő fűszert készítenek belőle. A héj belsőbb, fehér rétege taplószerű, melyet „albedó”-nak neveznek. A bogyó belseje sárga és lédús .

7 Ezzel a diavetítés végére értünk Köszönjük a figyelmet!
Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget!


Letölteni ppt "Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter"

Hasonló előadás


Google Hirdetések