Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A JELI ARBORÉTUM A természettel bármikor és szinte bárhol találkozhatunk. De az arborétumban tett séták teljesen mások.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A JELI ARBORÉTUM A természettel bármikor és szinte bárhol találkozhatunk. De az arborétumban tett séták teljesen mások."— Előadás másolata:

1 A JELI ARBORÉTUM A természettel bármikor és szinte bárhol találkozhatunk. De az arborétumban tett séták teljesen mások.

2 A Jeli Arborétum története A Jeli Arborétumot 1922-ben kezdte kialakítani gróf Ambrózy-Migazzi István. A hely kiválasztásában Malonyán szerzett tapasztalataira támaszkodott. A sétautakat páfrányokkal, nárciszokkal, liliomokkal szegélyezte. A kialakult mikroklíma már alkalmas volt a rododendronok telepítésére.

3 Egy kis útmutató

4 Turisztikai információk Megközelítés: A 8-as főútról Kámnál a táblával jelzett helyen és irányba kell letérni a 3,6 km-es szilárd burkolatú útra. Látogatási idő: április 01-30. szombat, vasárnap május 01-június 30. minden nap 8 00 -17 00 óráig július 01-szept. 30. szombat, vasárnap

5 Ambrózy-Migazzi István Alapítója gróf Ambrózy-Migazzi István. Az itt található képen az ő emlékműve látható. Az egy évtizednyi munka, Ambrózy-Migazzi István 1933- ban halálával megszakadt.

6 A területei Az arborétum többi részén kísérleti célú telepítések történtek. Tájkörzeteket alakítottak ki, amelyek bemutatják Kína, Japán, Amerika, a Kaukázus és a Balkán, hazánk földrajzi szélességével és domborzatával megegyező területinek erdőtársulásait.

7 A hét forrás Az arborétum egyik legfőbb látványossága, amely mindig friss és tiszta vizet nyújt.

8 Megcsodálói

9 KÉSZÍTETTÉK: Horváth Bence (10\A) Molnár Roland (10\A)


Letölteni ppt "A JELI ARBORÉTUM A természettel bármikor és szinte bárhol találkozhatunk. De az arborétumban tett séták teljesen mások."

Hasonló előadás


Google Hirdetések