Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bemutatókészítés Takács Béla 2008.. 2 Mikor készítsünk bemutatót? Ha van mondanivalónk! Ha olyat akarunk elmondani másoknak, ami szép, jó és fontos !

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bemutatókészítés Takács Béla 2008.. 2 Mikor készítsünk bemutatót? Ha van mondanivalónk! Ha olyat akarunk elmondani másoknak, ami szép, jó és fontos !"— Előadás másolata:

1 Bemutatókészítés Takács Béla 2008.

2 2 Mikor készítsünk bemutatót? Ha van mondanivalónk! Ha olyat akarunk elmondani másoknak, ami szép, jó és fontos ! Ha jobban, hatásosabban tudjuk előadni vele azt, mint egyébként! Ha van mondanivalónk! Ha olyat akarunk elmondani másoknak, ami szép, jó és fontos ! Ha jobban, hatásosabban tudjuk előadni vele azt, mint egyébként! ?

3 3 … és amikor a tanár feladatul adja! A mai órán készítsenek egy bemutatót a …

4 4 Hogy készítsünk hatásos bemutatót? Találjuk meg mondanivalónk hoz, egyéniségünk höz a megfelelő formát! Gondoljuk végig kihez szól a bemutatónk? Ne vigyük túlzásba a lehetőségek kihasználását! A kevesebb néha több! Ne zsúfoljuk tele a diákat, inkább tegyük több diára! Találjuk meg mondanivalónk hoz, egyéniségünk höz a megfelelő formát! Gondoljuk végig kihez szól a bemutatónk? Ne vigyük túlzásba a lehetőségek kihasználását! A kevesebb néha több! Ne zsúfoljuk tele a diákat, inkább tegyük több diára!

5 5 Hogy kezdjünk hozzá? 1.Anyaggyűjtés (mit akarunk elmondani?) 2.A lényeg kiválasztása, azaz mi kerüljön a diákra? (tervezés) 3.A forma, a színvilág kiválasztása I.Milyen legyen a háttér? II.Milyen színű, mekkora és milyen típusú betűket használjunk? III.Milyen díszítőelemekkel lesz bemutatónk egyéni? 1.Anyaggyűjtés (mit akarunk elmondani?) 2.A lényeg kiválasztása, azaz mi kerüljön a diákra? (tervezés) 3.A forma, a színvilág kiválasztása I.Milyen legyen a háttér? II.Milyen színű, mekkora és milyen típusú betűket használjunk? III.Milyen díszítőelemekkel lesz bemutatónk egyéni?

6 6 Kezdők vagyunk vagy haladók? Kezdőknek Lineáris (egymás utáni) diasorozatot készítsünk! Gyakorlottabbaknak Elágazásos, ugrásos diasorozatot! Ide már ismerni kell a hiperhivatkozást és az akciógombot! Kezdőknek Lineáris (egymás utáni) diasorozatot készítsünk! Gyakorlottabbaknak Elágazásos, ugrásos diasorozatot! Ide már ismerni kell a hiperhivatkozást és az akciógombot!

7 7 Példák hátterekre Sablonok Átmenetes Anyagmintás Kép Egyéni, más programmal készített háttér Mintázat (nem javasolt) Sablonok Átmenetes Anyagmintás Képes

8 8 1. példa átmenetes háttérre A budapesti Bazilika

9 9 2. példa átmenetes háttérre A budapesti Bazilika Vissza

10 10 Anyagmintás hátterek Márványos háttér A Parlament következő

11 11 Anyagmintás hátterek Famintás háttér A Parlament Vissza

12 12 Kép a háttérben (példa) Szép, de módjával használni, mert elvonja a figyelmet a mondanivalóról, vagy nehezen olvasható!

13 13 Képelhelyezési módok következő

14 14 Halászbástya Vajdahunyadvár Nemzeti Színház

15 15 Néhány jó tanács …1. 1.Ne akarjunk mindent a diára írni! 2.A sok szöveghez használjuk a jegyzet- részt! 3.Ismerjük meg a PPT lehetőségeit, de ne akarjunk mindet felhasználni egy bemutatóban! 1.Ne akarjunk mindent a diára írni! 2.A sok szöveghez használjuk a jegyzet- részt! 3.Ismerjük meg a PPT lehetőségeit, de ne akarjunk mindet felhasználni egy bemutatóban!

16 16 Néhány jó tanács …2. 1.A diák ne legyenek túlzsúfoltak! 2.Hagyjunk üres részeket a szemnek, inkább tegyük az elmondandókat több diára! 3.Használjuk a pszichológusok által felismert „ hetes szabályt ”! 1.A diák ne legyenek túlzsúfoltak! 2.Hagyjunk üres részeket a szemnek, inkább tegyük az elmondandókat több diára! 3.Használjuk a pszichológusok által felismert „ hetes szabályt ”!

17 17 Mi az a „hetes szabály”? A pszichológusok megállapították, hogy ez emberek nagy többsége 5-7 dolgot tud egyszerre megjegyezni. Felesleges tehát egy dián ennél több dolgot elhelyezni! Így a dia nem lesz túlzsúfolt, fárasztó! A pszichológusok megállapították, hogy ez emberek nagy többsége 5-7 dolgot tud egyszerre megjegyezni. Felesleges tehát egy dián ennél több dolgot elhelyezni! Így a dia nem lesz túlzsúfolt, fárasztó!

18 18 Hogy tehetjük a diasorozatunk egyénivé? A jól megválasztott, a mondanivalóhoz illő képekkel, rajzokkal! Egy, maximum kétféle áttűnéssel, ötletes animációval! Árnyékolásokkal, térbeli alakzatok alkalmazásával! … A jól megválasztott, a mondanivalóhoz illő képekkel, rajzokkal! Egy, maximum kétféle áttűnéssel, ötletes animációval! Árnyékolásokkal, térbeli alakzatok alkalmazásával! …

19 19 Minden lehetőségről nem lehet szólni! / Kimaradt például a hang, az aláfestő zene. (Ok: itt most nem tudom bemutatni!) Az egyéni animációk bemutatása… (Ok: annyi van, hogy nem győzöm bemutatni, de a gyakorlaton esetleg kipróbálható!) Kimaradt például a hang, az aláfestő zene. (Ok: itt most nem tudom bemutatni!) Az egyéni animációk bemutatása… (Ok: annyi van, hogy nem győzöm bemutatni, de a gyakorlaton esetleg kipróbálható!)

20 20 Utolsó jó tanács! Tudni kell időben abbahagyni! (Ne akarjunk egyszerre mindent elmondani!) Hogy mikor kell abbahagyni? Tudni kell időben abbahagyni! (Ne akarjunk egyszerre mindent elmondani!) Hogy mikor kell abbahagyni? Válasz

21 21 Most!


Letölteni ppt "Bemutatókészítés Takács Béla 2008.. 2 Mikor készítsünk bemutatót? Ha van mondanivalónk! Ha olyat akarunk elmondani másoknak, ami szép, jó és fontos !"

Hasonló előadás


Google Hirdetések