Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyertek velünk az erdőbe, szép mezőre, ismerjük meg a fákat, bokrokat virágokat, találkozzunk az erdő állataival. Életkortól függetlenül 2 évestöl-100.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyertek velünk az erdőbe, szép mezőre, ismerjük meg a fákat, bokrokat virágokat, találkozzunk az erdő állataival. Életkortól függetlenül 2 évestöl-100."— Előadás másolata:

1

2

3 Gyertek velünk az erdőbe, szép mezőre, ismerjük meg a fákat, bokrokat virágokat, találkozzunk az erdő állataival. Életkortól függetlenül 2 évestöl-100 évesig mindenkit szeretettel várunk. 2008.04.12-én Szombaton Találkozás: 8.45-kor a Moszkva téren a Metró kijáratánál. Indulás 9.kor Útvonal:Budakeszi-Vadaspark-Budakeszi Túravezető: Telek György

4 „Hagyd ott a várost. Csend-övembe jöjj, hagyd ott az ingerült és hetyke szókat. Itt fákat, felhőt, forrást üdvözölj, S hallgasd a zengő, mámoros rigókat.” (Áprily Lajos: Biztatás) A Budapesthez simuló, völgybe húzódó Budakeszi Vadaspark, a fővárostól húszpercnyire található. Az 1979-ben megnyílt Vadaspark célja a hazánkban és az Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A közel huszonhat hektáros területen, a vadbemutató mellett pihenőpark, tűzrakó helyek teszik színesebbé és örömtelibbé a Vadasparkban eltöltött időt. Az ismertetőt összeállította és a képeket készítette: Tugyi Mária Budakeszi Vadaspark környezetvédelmi és erdei terepi oktató http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

5 A Vadaspark egész évben, minden nap szeretettel vár minden kedves látogatót!

6 Ez a hajdani "tilalmazott koronauradalmi erdő" egykor híresen gazdag természeti értékei mai is olyan örökségünk, amely tájökológiai és tájesztétikai jelentőségén túl turisztikai értéket is képvisel. Anélkül, hogy teljesen fel kellene forgatni életünket, szokásainkat, jóformán csak a karunkat kell kinyújtanunk egy olyan, mindenki által elérhető lehetőség felé, amelynek jóvoltából mindenképpen érezhetően hozzájárulhatunk szervezetünk testi felfrissüléséhez, szellemi, lelki feltöltődésünkhöz - zajos, stresszes világunkat hátrahagyva - még akkor is, ha csupán néhány órányi időt tudunk erre szánni.

7 2008 ÉVI NYITVA TARTÁSOK TAVASZI-NYÁRI Március 1. és Október 31.között Hétköznap: 9.00-16.00 A Vadaspark területét a pénztár zárása után 16.30-ig el kell hagyni! Hétvégén: 9.00-17.00 A Vadaspark területét a pénztár zárása után 18.00-ig el kell hagyni! Árak BELÉPŐDÍJAK Egyéni Felnőtt: 700 Ft/fő Gyerek: 400 Ft/fő (2-14 éves korig) Diák,nyugdíjas: 500 Ft/fő (érvényesített igazolvány felmutatása kötelező) Természetbarát igazolvány felmutatók részére: 500 Ft/fő Minden gyerek részére állatot ábrázoló matricát, a csoport vagy osztály részére ÁLLATBARÁT BIZONYÍTVÁNY-t ajándékozunk!

8 ·Az európai és a Kárpát- medencében élt vagy élő őshonos állatok bemutatóhelye egyedüli az országban az állatok természetes erdei körülmények között élnek

9

10 ·A szép körpanoráma a kilátóból a Hárs-, a Hármashatár, -a Csiki-, a Kakukk-, a Pozsonyi-, a János-, a Fekete hegyek irányába,a Zsámbéki- medence felé

11 Cikta bárányok születtek Kihelyezve: 2008. február 24. 19:54 Cikta bárányok születtek a vadasparkban! Az egyik legritkább juhfajta a világon, egyike védett háziállatainknak, Hungarikum, specialitás - őshonos magyar juhfajta! Két kis vidám cikta bárány látványa, vidám ugrándozása, hangos bégetése okoz örömet a látogatóknak nap-mint nap az őshonos állatokat bemutató parasztudvarban!

12 A természeti értékeket lehetőség szerint eredeti formájában, helyén és érintetlen állapotában őrizzük és mutatjuk be. Ez már önmagában egyedülálló! A bejárattól néhány méterre a park középső részén, a természetes élőhelyükön ritkán megfigyelhető állatok- madarak, farkasok, kisragadozók, rágcsálók életét lehet tanulmányozni.

13

14 Vadmalacok születtek!! Kihelyezve: 2008. április 03. 07:59 Április 1-én és 2-án két anyakoca is megörvendeztette a vadasparkot- vadmalacok születtek, akik igen jó egészségnek örvendeznek! Takaros "malac fészket"hordtak össze a gondos "kismamák" a földön a szülés előtt egy-egy fa tövében szénából,kisebb gallyakból hogy a kis csíkos hátúakat kényelmes, puha bölcsőben tudják szoptatni!

15

16

17

18 Budapesti Természetbarát Sportszövetség, ÁPISZ Se. és a Természetvédelmi és Természetismereti bizottság

19


Letölteni ppt "Gyertek velünk az erdőbe, szép mezőre, ismerjük meg a fákat, bokrokat virágokat, találkozzunk az erdő állataival. Életkortól függetlenül 2 évestöl-100."

Hasonló előadás


Google Hirdetések