Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

P ROGRAMOZÁS C# - BAN Feladatsorok. I. F ELADATSOR 1. Kérjük be a százalékalapot és a százaléklábat, számoljuk ki a százalékértéket. Ügyeljünk arra, hogy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "P ROGRAMOZÁS C# - BAN Feladatsorok. I. F ELADATSOR 1. Kérjük be a százalékalapot és a százaléklábat, számoljuk ki a százalékértéket. Ügyeljünk arra, hogy."— Előadás másolata:

1 P ROGRAMOZÁS C# - BAN Feladatsorok

2 I. F ELADATSOR 1. Kérjük be a százalékalapot és a százaléklábat, számoljuk ki a százalékértéket. Ügyeljünk arra, hogy a százalékláb 0 és 100 közé eshet csak. 2. Kérjünk be 3 számot a felhasználótól, írassuk ki közülük a legnagyobbat. 3. Írassunk ki 20 darab kétjegyű véletlen egész számot úgy, hogy a 0 –ra végződőek pirossal, a többi fehérrel legyen kiírva. 4. Töltsünk fel egy 30 elemű tömböt 2 jegyű véletlen számokkal, írassuk ki az elemeit, határozzuk meg a tömbelemek összegét !

3 II. F ELADATSOR Kérjünk be egy a és egy b egész számot. Számítsuk ki a két szám hányadosát, ügyeljünk arra, hogy a nevező nem lehet nulla. Kérjünk be egy 3 jegyű számot, írassuk ki az első számjegyét betűvel! Írassuk ki a következő sorozatok első 15 elemét: 6, 13, 20 … 870, 790, 710 Tároljunk el 10 db kétjegyű véletlen-számot egy tömbben. Számoljuk meg, hány szám nagyobb a tömbelemek átlagánál!

4 III. F ELADATSOR Kérjük be egy téglatest egy csúcsba futó oldalait! Számoljuk ki a felszínét és térfogatát! Kérjünk be két számot, határozzuk meg hány szám helyezkedik el a két szám között! Írjunk totó programot! A program kiír 13+1 tippet, amelyek 1,2 és X lehetnek! Dobjunk fel egy pénzérmét 500-szor, az eredményeket tároljuk el egy tömbben. Számoljuk meg hány fej és hány írás dobás történt.

5 IV. FELADATSOR, SZÁMONKÉRÉS Kérjük be gömb sugarát, számoljuk ki a felszínét és térfogatát! Kérjünk be egy 2 jegyű számot, addig amíg nem helyes a bevitel! Ha páros írjuk ki pirossal, ha páratlan akkor kékkel! Írjunk hatoslottó programot! Töltsünk fel egy 100 elemű tömböt 5000-6000 közötti véletlen számokkal! Számoljuk meg hány olyan szám van közöttük, amely 7-el osztva 2 ad maradékul! Mennyi a tömbelemek átlaga?


Letölteni ppt "P ROGRAMOZÁS C# - BAN Feladatsorok. I. F ELADATSOR 1. Kérjük be a százalékalapot és a százaléklábat, számoljuk ki a százalékértéket. Ügyeljünk arra, hogy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések