Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége."— Előadás másolata:

1 FTP File Transfer Protocol

2 Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége az FTP szolgáltatást csak a mások számára elérhető fájlok letöltésére használja, de az FTP protokoll ezen kívül honlapok feltöltésére, honlapok készítésére vagy digitális képek feltöltésére is használható.

3 Hogyan kezdeményezhető FTP kapcsolat? Az FTP kapcsolat elindításához adja meg az Internet Explorer program címsorában az FTP- címet, vagy kattintson egy weblapon található FTP-hivatkozásra. Ha hivatkozásra kattint, a program a fájl megnyitását és mentését ajánlja fel. (Amennyiben más webböngésző programot használ, kövesse a böngésző utasításait.)

4 Az FTP-címek „http://” helyett „ftp://” előtaggal kezdődnek

5 Hogyan történik az FTP helyek elérése és a file-ok letöltése? A webböngésző címsorába írja be az FTP-hely internetcímét (URL) ahova csatlakozni kíván, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Az FTP-hely megnyílik, ahol az alábbi műveletek hajthatók végre: – Egy fájl vagy mappa megnyitásához kattintson az adott elemre. – Fájl vagy mappa letöltéséhez kattintson rá a jobb gombbal, majd az Internet Explorer programban kattintson aCél mentése másként parancsra. Amennyiben más webböngésző programot használ, kövesse a böngésző utasításait.

6 File-ok feltöltése FTP webhelyre Fájlok FTP-helyre történő feltöltéséhez bizonyos engedélyekre van szüksége a hely tulajdonosától. A tulajdonosnak adnia kell egy felhasználónevet és egy jelszót, amelyekre az FTP-helyre való bejelentkezéskor lesz szükség. Nyissa meg a böngészőben az FTP-webhelyet. Kattintson az Oldal lehetőségre, majd kattintson az FTP-hely megnyitása Windows Intéző ablakban parancsra. Amennyiben más webböngésző programot használ, kövesse a böngésző utasításait. Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet. A Windows Intéző ablakban, nyomja le az ALT billentyűt és kattintson a Fájl menüre, majd kattintson a Bejelentkezés más néven parancsra. Adja meg a felhasználónevet és a jelszót, majd kattintson a Bejelentkezés gombra. A bejelentkezés után a másolás és beillesztés parancsokkal másolhat fájlokat az FTP-helyre.

7 Forrás http://windows.microsoft.com/hu- hu/windows-vista/file-transfer-protocol-ftp- frequently-asked-questions http://windows.microsoft.com/hu- hu/windows-vista/file-transfer-protocol-ftp- frequently-asked-questions


Letölteni ppt "FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége."

Hasonló előadás


Google Hirdetések