Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból."— Előadás másolata:

1 Laptop, notebook, PDA

2 Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból álló személyi számítógépek gyors ütemben váltják fel az asztali számítógépeket.

3 Miért legyen hordozható? Egyre többen szerették volna az irodában és az irodán kívül is használni személyi számítógépüket. Az utazások alatt a hordozható számítógépekkel az ek és az üzleti információk az ügyfelek irodáiból, hotelszobákból, de még kávézókból is megtekinthetők. Ha pedig éppen nincs úton, a hordozható számítógépet használhatja az íróasztalára helyezve, értekezleteken, konferenciákon és otthon is.

4 Gondoljon a cipekedésre! Ha gyakran utazik, esetleg közösségi közlekedéssel jár dolgozni, inkább egy karcsú, pehelysúlyú modellbe érdemes beruháznia. Ezek a vékony – esetenként az „ultrakönnyű" vagy a „vékony és könnyű" jelzővel illetett – hordozható számítógépek általában 1–2 kg-ot nyomnak. A kisebb súly azonban kisebb számítógépet is jelent: ezek esetében nem ritka a 12 hüvelykes képernyő, az alulméretezett billentyűzet, valamint a CD- és DVD-meghajtó hiánya.

5 Győzelem az energiával vívott csatában Ha elektromos csatlakozóaljzat nélküli helyeken is használja hordozható számítógépét, érdemes az akkumulátor-élettartamot is figyelembe venni a hordozható számítógép vásárlásakor. Ha olyan laptopra van szüksége, mely az akkumulátor újratöltése nélkül négy-öt óráig is használható, akkor kifejezetten alacsony energiafogyasztásra tervezett hordozható számítógépet érdemes vásárolnia. Emellett is vigyen magával egy tartalék akkumulátort és egy akkumulátortöltőt az utakra. Végül a számítógép energiagazdálkodási beállítása is módosítható.

6 Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás Többféle csatlakozási módra is szükség lehet ahhoz, hogy minden helyzetben lehetősége legyen az ek küldésére és fogadására, az internet használatára, valamint az irodai számítógépen tárolt fájlok elérésére. A legtöbb hordozható számítógép beépített modemet is tartalmaz, ami lehetővé teszi a telefonvonalon keresztüli csatlakozást – bár ezek alacsony sebességű kapcsolatok.

7 Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás A hálózati adapterek is szokásosnak nevezhetők, melyekhez csak csatlakoztatni kell egy nagysebességű hálózat kábelét. Nagysebességű csatlakozások pedig manapság már sok szálló szobáiban és társalgóiban is rendelkezésre állnak

8 Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás A harmadik lehetőség a vezeték nélküli hálózatok használata. Manapság egyre több hordozható számítógép rendelkezik vezeték nélküli hálózati képességekkel, de vezeték nélküli hálózatokhoz készült hálózati adapterek is vásárolhatók, amiket a laptop valamelyik bővítőrésébe kell illeszteni. A vezetéknélküliség lehetőséget ad a reptereken és más nyilvános helyeken üzemelő vezeték nélküli hozzáférési pontok szolgáltatásainak igénybe vételére.

9 Kiegészítők hordozható számítógépekhez Másodlagos monitor – Az irodában végzett munka során érdemes egy nagyobb monitorra csatlakoztatni a számítógépet. Hordozható számítógéphez tervezett egér – Kisebb mérete következtében kevesebb helyet igényel utazás közben, kisebb a súlya is, illetve a rövidebb, visszahúzható vezeték valószínűleg kevesebbszer lesz útjában. USB hub – A legtöbb laptop két USB porttal rendelkezik. Egy USB hub újabb portokat biztosít, melyekre szüksége lehet, ha egyszerre szeretne egeret, billentyűzetet, digitális fényképezőt, külön tárolóeszközt és nyomtatót csatlakoztatni a számítógéphez.

10 Laptop Hordozható számítógép, 'noteszgép' szó szerint: "ölbevehető". Síkkijelzőkre alapozott telepes, hordozható számítógép. Az LCD-kijelző az ilyen gépek legköltségesebb alkatrésze. Meghatározó a gépek energiafogyasztása és kommunikációs lehetőségei.

11 Notebook


Letölteni ppt "Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból."

Hasonló előadás


Google Hirdetések