Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból."— Előadás másolata:

1 Laptop, notebook, PDA

2 Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból álló személyi számítógépek gyors ütemben váltják fel az asztali számítógépeket.

3 Miért legyen hordozható? Egyre többen szerették volna az irodában és az irodán kívül is használni személyi számítógépüket. Az utazások alatt a hordozható számítógépekkel az e-mailek és az üzleti információk az ügyfelek irodáiból, hotelszobákból, de még kávézókból is megtekinthetők. Ha pedig éppen nincs úton, a hordozható számítógépet használhatja az íróasztalára helyezve, értekezleteken, konferenciákon és otthon is.

4 Gondoljon a cipekedésre! Ha gyakran utazik, esetleg közösségi közlekedéssel jár dolgozni, inkább egy karcsú, pehelysúlyú modellbe érdemes beruháznia. Ezek a vékony – esetenként az „ultrakönnyű" vagy a „vékony és könnyű" jelzővel illetett – hordozható számítógépek általában 1–2 kg-ot nyomnak. A kisebb súly azonban kisebb számítógépet is jelent: ezek esetében nem ritka a 12 hüvelykes képernyő, az alulméretezett billentyűzet, valamint a CD- és DVD-meghajtó hiánya.

5 Győzelem az energiával vívott csatában Ha elektromos csatlakozóaljzat nélküli helyeken is használja hordozható számítógépét, érdemes az akkumulátor-élettartamot is figyelembe venni a hordozható számítógép vásárlásakor. Ha olyan laptopra van szüksége, mely az akkumulátor újratöltése nélkül négy-öt óráig is használható, akkor kifejezetten alacsony energiafogyasztásra tervezett hordozható számítógépet érdemes vásárolnia. Emellett is vigyen magával egy tartalék akkumulátort és egy akkumulátortöltőt az utakra. Végül a számítógép energiagazdálkodási beállítása is módosítható.

6 Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás Többféle csatlakozási módra is szükség lehet ahhoz, hogy minden helyzetben lehetősége legyen az e-mailek küldésére és fogadására, az internet használatára, valamint az irodai számítógépen tárolt fájlok elérésére. A legtöbb hordozható számítógép beépített modemet is tartalmaz, ami lehetővé teszi a telefonvonalon keresztüli csatlakozást – bár ezek alacsony sebességű kapcsolatok.

7 Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás A hálózati adapterek is szokásosnak nevezhetők, melyekhez csak csatlakoztatni kell egy nagysebességű hálózat kábelét. Nagysebességű csatlakozások pedig manapság már sok szálló szobáiban és társalgóiban is rendelkezésre állnak

8 Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás A harmadik lehetőség a vezeték nélküli hálózatok használata. Manapság egyre több hordozható számítógép rendelkezik vezeték nélküli hálózati képességekkel, de vezeték nélküli hálózatokhoz készült hálózati adapterek is vásárolhatók, amiket a laptop valamelyik bővítőrésébe kell illeszteni. A vezetéknélküliség lehetőséget ad a reptereken és más nyilvános helyeken üzemelő vezeték nélküli hozzáférési pontok szolgáltatásainak igénybe vételére.

9 Kiegészítők hordozható számítógépekhez Másodlagos monitor – Az irodában végzett munka során érdemes egy nagyobb monitorra csatlakoztatni a számítógépet. Hordozható számítógéphez tervezett egér – Kisebb mérete következtében kevesebb helyet igényel utazás közben, kisebb a súlya is, illetve a rövidebb, visszahúzható vezeték valószínűleg kevesebbszer lesz útjában. USB hub – A legtöbb laptop két USB porttal rendelkezik. Egy USB hub újabb portokat biztosít, melyekre szüksége lehet, ha egyszerre szeretne egeret, billentyűzetet, digitális fényképezőt, külön tárolóeszközt és nyomtatót csatlakoztatni a számítógéphez.

10 Laptop Hordozható számítógép, 'noteszgép' szó szerint: "ölbevehető". Síkkijelzőkre alapozott telepes, hordozható számítógép. Az LCD-kijelző az ilyen gépek legköltségesebb alkatrésze. Meghatározó a gépek energiafogyasztása és kommunikációs lehetőségei.

11 Notebook


Letölteni ppt "Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból."

Hasonló előadás


Google Hirdetések