Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A védett növények 2013.04.11.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A védett növények 2013.04.11."— Előadás másolata:

1 A védett növények

2 Képek

3 A hóvirág 16 fajuk él, melyek a Balkántól a Kaszpi-tóig találhatók meg. Közülük a legkülönlegesebb faj Görögországban él, s októberben virágzik. Magyarországon három faj fordul elő: a kertekben ültetett pompás és redőslevelű hóvirág, valamint az őshonos kikeleti hóvirág. Viszonylag nagy termetű, kocsánya 15–20 cm magas is lehet. Novemberben kihajt, s olykor már januártól virágzik. Levelei szélesek, szürkészöldek, a belső lepellevelek végig zöldek.

4 Egyhajúvirág (vagy tavaszkikerics)
Többnyire csak 4–20 cm magasra nő meg. A két-három, élénkzöld levél szálasak vagy szálas-lándzsásak, szétállók. A virágzás idején rövidek, csak a termés érése közben nyúlnak meg. A körülbelül 1 cm széle, barnás-rózsaszín levéllemez U alakban behajlik, a csúcsa csuklyás. Tőálló virágai rendszerint egyesével, kettesével, ritkán hármasával fejlődnek. A sötétlila vagy élénk rózsaszínű, 10-12cm hosszú, 5-12 mm széles lepellevelek csaknem tövig szabadok, félig kinyíltan kelyhet, majd teljesen kinyílva csillagot formálnak, cimpáik szálas-lándzsásak.

5 Boldogasszony papucsa
Vízszintesen elhelyezkedő gyöktörzsű, centiméter magas növény, 3-5 széles elliptikus, szárölelő vállú, érdes szőrű levéllel. Kissé meghajló, szőrös szárán 1 vagy 2, ritkán 3 vagy akár 4 virág fejlődik, amely növényzetünk legnagyobb méretű virágai közé tartozik, és valamennyi európai kosborféle között a legnagyobb egyedi virágnak számít.

6 Mocsári kosbor Leveleinek erezete párhuzamos. Sötétvörös-sötétlila virágai nyúlánk (30-60 cm) fürtben állnak, a tőkocsányon 6–20 virággal. Termése tok.

7 Te is véd a környezetett
Sok a védett állat és növény a világon természetesen figyelünk a saját egszségünkre is de előszőr a világunkon kell változtani!!!

8 Készítette: Remenyik Zöldike csapat: Ignácz Diána Juhász Anita Juhász Katalin Keimer Bettina Lakó Noémi Nagy Alexandra Nagy Dominika


Letölteni ppt "A védett növények 2013.04.11."

Hasonló előadás


Google Hirdetések