Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kiskunsági Nemzeti Park Címerállata Alapítása Az 1975. január 1- jén alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Ez a táj az ember.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kiskunsági Nemzeti Park Címerállata Alapítása Az 1975. január 1- jén alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Ez a táj az ember."— Előadás másolata:

1

2 Kiskunsági Nemzeti Park

3 Címerállata

4 Alapítása Az 1975. január 1- jén alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Ez a táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi.

5 Értékes területei A nemzeti park értékes területei a Duna-völgyszikes pusztái, tavai, a Duna-Tisza közi homokhátság homokbuckái, homokos pusztái, mocsarai, az Alsó- Tiszavidék holtágai és ártéri erdői, a Bácska homokbuckái és dunavölgyi löszpartjai.

6 Lumintzer szegfű Lazán gyepes, 15-20 centiméter magas, illatos virágú évelő. A meddő hajtások levelei 2-3 centiméter hosszúak, 1-2 milliméter szélesek, szürkészöldek vagy szürkék. A levelek szálasak, puha tapintásúak, hirtelen csúcsba keskenyedők, élük érdes. A szár négyszögletes, 3-5 (néha több) pár levelű, 1-3 virágú. A szirom fehér, körülbelül a feléig sallangos, hosszú rojtú. A csésze 20-30 milliméter hosszú és körülbelül 4 milliméter széles. A csésze pikkelyei zöldek vagy piroslók, a csésze harmadáig vagy negyedéig érnek. Július-szeptember között virágzik.

7 Sztyeppi vipera A sztyeppi vipera a hüllők osztályába a kígyók alrendjébe és a viperafélék családjába tartozó faj.

8 Sisakos sáska A sisakos sáska a rovarok osztályának az egyenesszárnyúak rendjébe, ezen belül a sáskák öregcsaládjába és a sáskafélék családjába tartozó faj. Európában a mediterrán országokban és Közép-Európában elterjedt, a Kárpát-medencénél északabbra már nem fordul elő.

9 KÉSZÍTETTE: VERES VIVIEN 6.C


Letölteni ppt "Kiskunsági Nemzeti Park Címerállata Alapítása Az 1975. január 1- jén alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Ez a táj az ember."

Hasonló előadás


Google Hirdetések