Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A lovasturizmus fogalma, legfontosabb tevékenységi körei

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A lovasturizmus fogalma, legfontosabb tevékenységi körei"— Előadás másolata:

1 A lovasturizmus fogalma, legfontosabb tevékenységi körei

2 Lóval, lovaglással kapcsolatos iparágak, tevékenységek
lovasturizmus, idegenforgalom gyógylovaglás tenyésztés tenyészanyag kiválasztása mének, kancák felkészítése, vizsgáztatása lóversenyzés (galopp, ügető), fogadás lovasversenyek díjlovaglás díjugratás military fogathajtás lovastorna távlovaglás westernlovaglás takarmányipar állatgyógyászat bőripar (lovasfelszerelések) lovasjátékok, bemutatók, rendezvények, hagyományőrzés ruhaipar (lovasruházat) építőipar (lovas létesítmények tervezése, építése) egyéb sportok (lovaspolo, lovasíjászat, öttusa…) munkalovak és egyéb hasznosítás autógyártás (lószállítók, utánfutók)

3 A lovasturizmus fogalma
Összefoglaló elnevezése a lóval, lovaglással szoros kapcsolatban álló, elsősorban turisztikai tevékenységeknek. Részét képezik a lovas túrák, bemutatók, rendezvények éppúgy, mint a vadászlovaglás, solymászat, vagy az utóbbi időben népszerű lovastáborok Nem képezi részét a lovassport, a lovardai szolgáltatások (bértartás, belovaglás…), valamit a gyógylovaglás Lényege a ló, a lovaglás szeretetének, a lovaskultúrának széles körben való elterjesztése, az elgépiesedett ember visszacsábítása a természetbe.

4 A lovasturizmus kialalkulása
A gazdasági fellendülés hatására erős fejlődésnek indult az idegenforgalom világszerte Megjelent az igény az egyre megnövekvő szabadidő tartalmas eltöltésére Az idegenforgalom napjainkra a világ legnagyobb forgalmát lebonyolító iparága lett. A ló, a lovasturizmus különleges helyet foglal a turizmuson belül. A ló főként Európában mára szinte valamennyi korábbi tevékenységi köréből kiszorult. Az ember természet, állatok utáni vágyódása, valamint a több, mint 6000 éves ló-ember kapcsolat kaput nyitott a ló számára, hogy egy új szerepkörben kiteljesedjék.

5 A főbb tevékenységi körök jellemzése
Önálló szakma, gazdasági tevékenység, megélhetési forrás Fő feladata a különféle lovasszolgáltatások nyújtása a vendégek számára (sport és szórakozás) A tevékenységi köröket két nagy csoportra oszthatjuk: A vendégek passzív szemlélői a programoknak (kiállítások, bemutatók, méneslátogatások) – a részvevők köre korlátozás nélküli A vendégek aktív részesei a programoknak (lovasoktatás, lovastúrák, vadászlovaglás, solymászat, lovas táborok) – a résztvevők lovastudása meghatározó

6 Lovasoktatás: Kezdők oktatása (futószárazás) Osztálylovaglás Tereplovaglás Hajtás oktatása (lovas szánkózás) Lovas táborok Gyereklovas programok Lovas túrák (egy, vagy több napos, hetes túrák): Csillagtúra Körtúra Vonaltúrra Egyéb lehetőségek: Vadászlovaglás Solymászat


Letölteni ppt "A lovasturizmus fogalma, legfontosabb tevékenységi körei"

Hasonló előadás


Google Hirdetések