Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente."— Előadás másolata:

1 Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente rendezünk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban! Időpontja: 2011. július 15-16-17.

2 Céljaink Bemutatni a ló és az ember harmonikus kapcsolatát! Újra közel hozni a lovakat az emberhez, illetve a laikus tömeghez a magyar nemzet-lovasnemzet szellemiségében!

3 A Találkozás Lovas túrákat szervezünk az elszakított országrészekből. Ez alkalomra Ópusztaszerre látogatnának a Kárpát-medence magyar lovasai 5-10 fős zarándokcsoportokban. Ehhez kapcsolódva szerveznénk meg a magyarországi lovas túrázók csoportjait is. Ez lenne a Találkozás, a jelképes országegyesítés. Várható létszám: 200 – 400 ló és lovasa!

4 Az utókor emlékezete Koszorúzás az Árpád-emlékműnél Lovas mise (a Szent Korona hiteles másolatával és a Koronaőrséggel!) Az istentiszteletet egy magyarországi pálos pap celebrálja, egy erdélyi református lelkész, egy vajdasági, egy felvidéki és egy őrvidéki pap segítségével.

5 A Fehér Ló Fia című szabadon való idomítás bemutató Lezsák Levente produkciója

6 Huszáreljegyzés című lovasjáték Pénzes Gábor és Koltai Polett előadásában szombaton és vasárnap is

7 Főbb programok: Középkori lovas harci bemutatók (Kassai Lajos) Lovagi torna Huszárok bemutatói Lovaskaszkadőr bemutató (Lezsák Levente) Erőszakmentes lókiképzés Lovasíjászat

8 Középiskolás ügyességi lovasverseny a lovas szakiskolák diákjai számára a Nyeregszemle fődíjáért!

9 Egyéb programok, látnivalók: Kézműves forgatag és vendéglátós „falu” Hagyományőrző jurta tábor Körkarámokban lovaglás, bemutatók Hintalovasok kertje-gyermekjátszó Kézműves foglalkozások Lovasíjászat kezdőknek is! Ló a Kárpát-medencében régészeti kiállítás Nyeregszemle-kiállítás

10 Ópusztaszer látnivalói: Feszty-körkép A csengelei kun Honfoglalók kiállítás Promenád Csete jurták Skanzen

11 A Nyeregszemle az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark kiemelt rendezvénye! Várható nézőszám legalább 40 000 fő! Több száz ló és lovas! Ez lesz az ország legnagyobb lovas seregszemléje!

12 Társadalmi fővédnökünk Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke. Az alelnök úr fővédnöksége alatt dolgozták ki az Új Nemzeti Lovasprogramot.

13 Szakmai fővédnökünk Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke. Az elnök úr szakmai fővédnöksége alatt dolgozták ki az Új Nemzeti Lovasprogramot.

14 A sikeres rendezvényhez már csak Ön hiányzik! Köszönjük! Üdvözli Tokovics Tamás, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója, házigazda és Solymosi Bertold, a Kunlapok Kft. ügyvezetője, mint főszervező!


Letölteni ppt "Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente."

Hasonló előadás


Google Hirdetések