Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A joghurtok Készítette: Timár Cecília. A joghurtokról általában A joghurtok rendkívül egészségesek az ember szervezet számára, ezenkívül a piaci eladási.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A joghurtok Készítette: Timár Cecília. A joghurtokról általában A joghurtok rendkívül egészségesek az ember szervezet számára, ezenkívül a piaci eladási."— Előadás másolata:

1 A joghurtok Készítette: Timár Cecília

2 A joghurtokról általában A joghurtok rendkívül egészségesek az ember szervezet számára, ezenkívül a piaci eladási adatok alapján az értékesítése is kiváló. 2007 március és 2008 február között mintegy 60 tonnát adtak el belőle melynek ára kb. 30 milliárdra becsülhető.

3 Feladatom Az általam választott feladat a különböző joghurtmárkák összehasonlítása ár-beltartalom alapján. A feladat elvégzése után kiderül, hogy melyik joghurt megvásárlása a leggazdaságosabb a vásárlók számára

4 Az adatgyűjtés Az általam összehasonlított joghurtokat a Gyomaendrődi CBA üzletben vásároltam meg.

5 Az összehasonlított joghurtok CBA saját márkájú joghurt CBA saját márkájú joghurt Danone könnyű és finom Danone könnyű és finom Norbi update joghurt Norbi update joghurt Sole Flört joghurt Sole Flört joghurt Zott jogobella Zott jogobella

6 A szó eredete A joghurt szó török eredetű. Aludttejet jelent, nem közönségeset hanem olyan különlegeset, amelynek megalvadását a baktériumok okozzák.

7 A feladatmegoldás lépései 2/1 Meta-adatbázis készítése Meta-adatbázis készítése Privot kimutatás készítése Privot kimutatás készítése Adattábla és az alapján rangsorolás készítése Adattábla és az alapján rangsorolás készítése COCO-tábla készítése (Fkeres függvény segítségével) COCO-tábla készítése (Fkeres függvény segítségével) Solver beállítása és futtatása Solver beállítása és futtatása

8 A feldatmegoldás lépései 2/2 A számított ár és a valós ár közötti különbség kiszámítás és abból SZORZATÖSSZEG számítása A számított ár és a valós ár közötti különbség kiszámítás és abból SZORZATÖSSZEG számítása Fontosság számítása (ÁTLAG függvénnyel) Fontosság számítása (ÁTLAG függvénnyel) Érzékenység számítása (SZÓRÁS függvénnyel) Érzékenység számítása (SZÓRÁS függvénnyel) Lineáris közelítés (COCO-ONLINE segítségével) Lineáris közelítés (COCO-ONLINE segítségével)

9 Az eredmény Az elemzésekből kiderült hogy a leggazdaságosabb termék a :

10 Felhasznált irodalom http://www.cba.hu/index.php?id=3&lan g=1 http://www.cba.hu/index.php?id=3&lan g=1 http://www.informed.hu/?tPath=/eletm od/dieta/egeszseges_taplalkozas/&artic le_id=86580&prk=74880530 http://www.informed.hu/?tPath=/eletm od/dieta/egeszseges_taplalkozas/&artic le_id=86580&prk=74880530 http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/684 http://www.hvg.hu/egeszseg/2008042 2_joghurt.aspx http://www.hvg.hu/egeszseg/2008042 2_joghurt.aspx http://www.hvg.hu/egeszseg/2008042 2_joghurt.aspx http://www.hvg.hu/egeszseg/2008042 2_joghurt.aspx http://www.vital.hu/themes/health/jog hurt1.htm http://www.vital.hu/themes/health/jog hurt1.htm http://www.vital.hu/themes/health/jog hurt1.htm http://www.vital.hu/themes/health/jog hurt1.htm

11 THE END


Letölteni ppt "A joghurtok Készítette: Timár Cecília. A joghurtokról általában A joghurtok rendkívül egészségesek az ember szervezet számára, ezenkívül a piaci eladási."

Hasonló előadás


Google Hirdetések