Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

3. nap. Békás-szoros ► A Békás patak völgye a Keleti-Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgye, hossza 5 km. A közel függőleges mészkősziklák 200-300.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "3. nap. Békás-szoros ► A Békás patak völgye a Keleti-Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgye, hossza 5 km. A közel függőleges mészkősziklák 200-300."— Előadás másolata:

1 3. nap

2 Békás-szoros ► A Békás patak völgye a Keleti-Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgye, hossza 5 km. A közel függőleges mészkősziklák 200-300 m magasságúak.

3 Békás-szoros

4 Gyilkos tó ► Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban, Hargita megye északkeleti részén található. ► Gyergyószentmiklóstól 24 km-re fekvő Gyilkos tó Erdély egyik legszebb torlasztava, mely 983 m tengerszint feletti magasságban található. A tó földcsuszamlás, völgyelzáródás révén keletkezett 1837-ben. A tóban konzerválódtak a fenyőfák. A Gyilkos nevet onnan kapta, hogy a néphagyomány szerint a hirtelen feltöltődő tóban nyájak és pásztorok lelték halálukat.

5 Gyilkos tó

6 Köszönjük a figyelmet Készítette: Vén Zsolt Törő András Törő András Nagy Sebestyén Nagy Sebestyén Berecz Zsolt Berecz Zsolt Farkas Péter Farkas Péter


Letölteni ppt "3. nap. Békás-szoros ► A Békás patak völgye a Keleti-Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgye, hossza 5 km. A közel függőleges mészkősziklák 200-300."

Hasonló előadás


Google Hirdetések