Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára."— Előadás másolata:

1 15. SZABÁLY – A BEDOBÁS

2 A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára érintette a labdát, amikor a labda akár a földön akár a levegőben teljes terjedelmével áthalad az oldalvonalon. A bedobásból közvetlenül nem érhető el gól.

3 15. SZABÁLY – A BEDOBÁS Végrehajtás A labda elengedésének pillanatában a dobó játékosnak: arccal a játéktér felé kell fordulnia mindkét lábának egy részével érintenie kell vagy az oldalvonalat, vagy a játéktéren kívül a talajt a labdát mindkét kezével kell tartania a labdát feje mögül és felett előrehozva kell bedobnia a labdát arról a pontról kell bedobnia, ahol az elhagyta a játékteret Az ellenfél játékosainak legalább 2 méterre kell állniuk a dobás helyétől. A labda azonnal játékban van, amint bekerül a játéktérre. A dobó játékos nem érintheti ismét a labdát, amíg az más játékost nem érintett.

4 15. SZABÁLY – A BEDOBÁS Szabálysértések – büntetések Nem a kapus által végrehajtott bedobás esetén Miután a labda játékba kerül és a dobó játékos (nem kézzel) másodjára érinti a labdát, mielőtt az más játékost érintett volna: közvetett szabadrúgás az ellenfél javára Miután a labda játékba kerül és a dobó játékos szándékosan kézzel érinti a labdát, mielőtt az más játékost érintett: közvetlen szabadrúgást vagy büntetőrúgás

5 15. SZABÁLY – A BEDOBÁS Szabálysértések – büntetések A kapus által végrehajtott bedobás esetén Miután a labda játékba kerül és a kapus (nem kézzel) másodjára érinti a labdát, mielőtt az más játékost érintett volna: közvetett szabadrúgás Miután a labda játékba kerül és a kapus szándékosan kézzel érinti a labdát, mielőtt az más játékost érintett: ha az eset a kapus büntetőterületén kívül történt, közvetlen szabadrúgást ha az eset a kapus büntetőterületén belül történt, akkor közvetett szabadrúgás


Letölteni ppt "15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések