Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

7. Országos Gazdaság- informatikai Konferencia 3rd International Symposium on Business information Systems 2010 nov. 25-27 Pécs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "7. Országos Gazdaság- informatikai Konferencia 3rd International Symposium on Business information Systems 2010 nov. 25-27 Pécs."— Előadás másolata:

1 7. Országos Gazdaság- informatikai Konferencia 3rd International Symposium on Business information Systems 2010 nov. 25-27 Pécs

2 Farkas Károly Üzleti Informatika, Excel, PASW, SAS, Sybase Üzleti Informatika, Excel, IBM Cognos, IBM SPSS, SAS, SAP Sybase, Oracle BI 11g

3

4 http://techline.hu/hirek/20101026_cognos.aspx Az IBM Cognos a piac első integrált üzleti intelligencia (BI) és tervezési megoldása, amelyet kifejezetten vállalatok igényeihez igazítottak.

5 http://hirek.prim.hu/cikk/74498/ Az IBM felvásárolta az SPSS-t, … A felvásárlás nyomán az SPSS Prediktív Analitika szoftver gyorsabb és szélesebb körű elterjedésre számíthatunk. Az SPSS szakemberei szerint az IBM szerepe az SPSS életében várhatóan tovább erősíti a Prediktív Analitikai alkalmazások vállalati szerepét és gyorsabb elterjedését. Az SPSS Prediktív Analitikai portfóliójában az IBM részéről is további fejlesztések várhatók.

6 A felvásárlást azonban nem az mozgatta, hogy az Oracle adatbázis-kezelő termékeivel felvegye a küzdelmet az SAP, legalábbis nem hagyományos értelemben, közvetlenül az adatbázispiacon versenyezve. A Sybase felvásárlását a német cég abba az új stratégiájába akarja beilleszteni, amelynek egyik alappillére a vállalati információáramlás felgyorsítása, és az üzleti alkalmazások mobilizálása, vagyis hogy mobilkészülékeken is hozzáférhetővé kell tenni azokat. Ez a hatékonyság fokozásának, a valós időben működő vállalatok létrejöttének egyik kulcsa, http://www.hwsw.hu/hirek/44961/sap-sybase-felvasarlas-europai-bizottsag.html

7 „A jövőnél csak a múlt bizonytalanabb.” KSH THM adatbázisát folyamatosan karbantartartják. Az idősorok nem csak növekednek, de „mocorognak”, „formálódnak”.

8 Melyik BI szoftvert használjuk, tanítsuk? „Az autók idővel csak márkajelzésükben fognak egymástól eltérni.”

9

10

11 Sybase Power Designer

12 Clementine

13 PASW Modeller

14 Oracle BI

15 SAS Enterprise Guide


Letölteni ppt "7. Országos Gazdaság- informatikai Konferencia 3rd International Symposium on Business information Systems 2010 nov. 25-27 Pécs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések