Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HŐCSERE (2.) A KÖZVETETT HŐCSERE FOLYAMATA. HŐÁTBOCSÁTÁS KÖZVETETT HŐCSERÉLŐK HŐÁTVITELI FOLYAMATA: –HŐMÉRSÉKLETKÜLÖNBSÉG HATÁSÁRA! –A MELEG FOLYADÉK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HŐCSERE (2.) A KÖZVETETT HŐCSERE FOLYAMATA. HŐÁTBOCSÁTÁS KÖZVETETT HŐCSERÉLŐK HŐÁTVITELI FOLYAMATA: –HŐMÉRSÉKLETKÜLÖNBSÉG HATÁSÁRA! –A MELEG FOLYADÉK."— Előadás másolata:

1 HŐCSERE (2.) A KÖZVETETT HŐCSERE FOLYAMATA

2 HŐÁTBOCSÁTÁS KÖZVETETT HŐCSERÉLŐK HŐÁTVITELI FOLYAMATA: –HŐMÉRSÉKLETKÜLÖNBSÉG HATÁSÁRA! –A MELEG FOLYADÉK ÁTADJA A HŐT A FALNAK –A FAL TOVÁBBVEZETI A HŐT A MÁSIK IRÁNYBA –A HIDEG FOLYADÉK FELVESZI A HŐT A FALTÓL A HŐÁTVITEL ÁTADÁS+VEZETÉS+ÁTADÁS Jellemző adata a hőátbocsátási együttható – (k) – W/m 2 °C

3 SZILÁRD ANYAG BELSEJÉBEN A HŐVEZETÉS (1.) HŐMÉRSÉKLET KÜLÖNBSÉG HATÁSÁRA „s” vastagságú, „A” felületű lemezen átvihető hőmennyiség:

4 A PÁRHUZAMOS RÉTEGEK HATÁSA A HŐVEZETÉS (2.) - a rétegek kialakulása, értelmezése: - egyrétegű fal hővezetése: -a rétegek hővezetése:

5 A rétegek hőellenállása, azonos anyagok esetében: A HŐVEZETÉS (3.) A rétegek hőellenállása, különböző anyagok esetében: Közös hőátadási együttható

6 A HŐVEZETÉS (4.) Anyagok hővezetési együtthatója Alkalmazási körre példák:

7 A HŐVEZETÉS (5.) A hőátvitel folyamata A példa három rétegére: Általánosan: Ugyanígy értelmezzük a hőátbocsátást két – nem szilárd – anyag között!

8 A HŐÁTBOCSÁTÁS (1.) Hőátadás a faltól a folyadék felé: Hőátadás a folyadéktól a folyadék felé: A hőellenállás értelmezése:

9 A HŐÁTBOCSÁTÁS (2.) Hőátbocsátási együttható Több réteg esetén

10 A HŐÁTBOCSÁTÁS (3.) A hőhordozó és hőfelvevő hőátadási együtthatói


Letölteni ppt "HŐCSERE (2.) A KÖZVETETT HŐCSERE FOLYAMATA. HŐÁTBOCSÁTÁS KÖZVETETT HŐCSERÉLŐK HŐÁTVITELI FOLYAMATA: –HŐMÉRSÉKLETKÜLÖNBSÉG HATÁSÁRA! –A MELEG FOLYADÉK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések