Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Papagájok Az ismertebb fajok….

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Papagájok Az ismertebb fajok…."— Előadás másolata:

1 Papagájok Az ismertebb fajok…

2 Az ara papagájok Alias arakanga Hossza centiméter. Alapszíne skarlátvörös, hátának alsó része és farcsíkja világoskék. Csupasz pofafoltja krémfehér, rajta egészen kicsiny, szűrszerű, vörös színű dísztollacskák ülnek. Szárny 40 centiméter hosszú, középső és nagy szárnyfedői aranysárgák, zöld csúcsi résszel, az evezők külső zászlói kékek, alsó felületük, és az alsó szárnyfedők vörösek. A farkfedők halványkékek, farka 51 centiméter hosszú, felső felülete skarlátvörös, keskeny, kék csúcsi résszel, alsó felülete vörös.

3 Amazon papagáj Hossza 38 centiméter, szárnya 22 centiméter. Feje búbja sárga némelyik alfajánál a nyaka is. Tollazata színében a zöld szín dominál.

4 A törpepapagáj A törpepapagájnak nagyon sok alfaja van, mint például a rózsásfejű-, vagy az őszitörpepapagáj. Közös jellemzőjük, hogy apróbb termetűek. Igen sok színmutációi vannak.

5 Hullámos papagáj Ausztráliai hazájában olyan közönséges madár, mint nálunk a veréb. Neki is nagyon sok színmutációja van, de a legelterjettebb a sárga-zöld színkombináció.

6


Letölteni ppt "Papagájok Az ismertebb fajok…."

Hasonló előadás


Google Hirdetések