Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hálózati kártya Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hálózati kártya Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens."— Előadás másolata:

1 A hálózati kártya Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens

2 Miről is van szó? A hálózati kártya a számítógépek hálózatra kapcsolódását és az azon történő kommunikációját lehetővé tevő bővítőkártya. Manapság már az alaplapok többsége integrált formában tartalmazza. A hálózati kártya teszi lehetővé, hogy a hálózat fizikai közegéhez (legtöbbször kábelezés) kapcsoljuk a számítógépünket. A MAC-cím (Media Access Control) egy hexadecimális számsorozat, amellyel még a gyárban látják el a hálózati kártyákat.

3 Összeköttetés Manapság a hálózati kártyákat kétféle csatlakozóval gyártják. Léteznek olyan kártyák melyek csak BNC dugósak, és vannak UTP (telefonvezetékes) csatlakozóval ellátottak. De általában a csatolón megtalálható mind a kettő hálózati felületre alkalmas csatlakozók. A kártyát a számítógép alaplapjának egyik slot-jába kell dugni, attól függően, hogy ISA buszos a kártya, vagy PCI-os. Létezik PCMCIA-s hálózati kártya is, amit a notebook egyik PCMCIA slot-jába kell belecsúsztatni, feltéve ha van rajta.

4 Antenna, vezeték nélküli kapcsolathoz
Felépítés Led PCI csatoló Antenna helye Kábel dugaljzat Antenna, vezeték nélküli kapcsolathoz Mj.:Led-ek mutatják a küldött (TX) és a fogadott (RX) adatok intenzitását.

5 Fontosabb gyártók - 3Com - AMD - ASIX Electronics - Belkin - Broadcom
- D-Link - Edimax - Intel - Linksys - Netgear - Novell - Realtek - TP-Link - VIA Networking - Xircom - Xerox

6 Hálózati kártya fejlődése
Ethernet Xerox cég által fejlesztett 10Mbit/s sebességű Alkalmazott buszrendszer: ISA vagy PCI WiFi 2008-ban a hatótávolság kültéren 5000 méterre növekedett.

7 Források http://www.akg.hu/info/erettsegi/szobeli/08.html


Letölteni ppt "A hálózati kártya Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens."

Hasonló előadás


Google Hirdetések