Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens.  A hálózati kártya a számítógépek hálózatra kapcsolódását és az azon történő kommunikációját lehetővé tevő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens.  A hálózati kártya a számítógépek hálózatra kapcsolódását és az azon történő kommunikációját lehetővé tevő."— Előadás másolata:

1 Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens

2  A hálózati kártya a számítógépek hálózatra kapcsolódását és az azon történő kommunikációját lehetővé tevő bővítőkártya. Manapság már az alaplapok többsége integrált formában tartalmazza.  A hálózati kártya teszi lehetővé, hogy a hálózat fizikai közegéhez (legtöbbször kábelezés) kapcsoljuk a számítógépünket. A MAC-cím (Media Access Control) egy hexadecimális számsorozat, amellyel még a gyárban látják el a hálózati kártyákat.

3  Manapság a hálózati kártyákat kétféle csatlakozóval gyártják. Léteznek olyan kártyák melyek csak BNC dugósak, és vannak UTP (telefonvezetékes) csatlakozóval ellátottak. De általában a csatolón megtalálható mind a kettő hálózati felületre alkalmas csatlakozók.  A kártyát a számítógép alaplapjának egyik slot-jába kell dugni, attól függően, hogy ISA buszos a kártya, vagy PCI- os.  Létezik PCMCIA-s hálózati kártya is, amit a notebook egyik PCMCIA slot-jába kell belecsúsztatni, feltéve ha van rajta.

4 Led PCI csatoló Antenna helye Kábel dugaljzat Antenna, vezeték nélküli kapcsolathoz Mj.:Led-ek mutatják a küldött (TX) és a fogadott (RX) adatok intenzitását.

5 - 3Com - AMD - ASIX Electronics - Belkin - Broadcom - D-Link - Edimax - Intel - Linksys - Netgear - Novell - Realtek - TP-Link - VIA Networking - Xircom - Xerox

6  Ethernet Xerox cég által fejlesztett 10Mbit/s sebességű Alkalmazott buszrendszer: ISA vagy PCI  WiFi 2008-ban a hatótávolság kültéren 5000 méterre növekedett.

7  http://www.akg.hu/info/erettsegi/szobeli/08.html  http://www.cheap-computers-guide.com/ethernet- card.html  http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1l%C3%B3za ti_k%C3%A1rtya  http://winportal.net/?id=31  http://www.computeremporium.hu  http://www.hardverismeret.eoldal.hu/oldal/halozati kartya


Letölteni ppt "Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens.  A hálózati kártya a számítógépek hálózatra kapcsolódását és az azon történő kommunikációját lehetővé tevő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések