Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kimeneti eszközök a könyvtárban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kimeneti eszközök a könyvtárban."— Előadás másolata:

1 Kimeneti eszközök a könyvtárban

2 A kiviteli eszközök szerepe, hogy a számítógépen merevlemezén vagy a számítógéphez csatlakoztatható külsőtárakon tárolt digitális adatokat, láthatóvá/hallhatóvá tegyék a felhasználók számára.

3 Monitor A monitoroknak három fajtája van. (CRT,LCD,PDP) Ezek közül a könyvtárakban manapság már a leggyakrabban a CRT tipusú monitorokkal találkozhatunk. Minden olyan adatot megjelenít számunkra, amely nem hanganyag.

4 Monitorok

5 Hangszórók, fülhallgatók
A hangszórók segítségével a digitális hanganyagok számunkra is hallhatóak. A könyvtárakban tárolt hanganyagokat teszi elérhetővé az alaplapon elhelyezkedő hangkártya segítségével. A könyvtárakban fülhallgató használata kötelező.

6 Nyomtatók Az adathordozókon tárolt adatokat nem elektronikus módon is megjeleníthetjük, például papíron. Ebben az esetben a számunkra szükséges nem kölcsönözhető adatokat is magunkkal vihetjük. Könyvtárakban a tintasugaras nyomtatók a legmegfelelőbbek.

7 A könyvtárak egy részében a szolgáltatások, főleg a nyomtatás már fizetőssé vált a felhasználók részéről. Az általam látogatott könyvtár is pénzt kér a nyomtatásért.

8 Készítette: Varga Beáta


Letölteni ppt "Kimeneti eszközök a könyvtárban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések