Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Arculat - Elemzés Somosvári András – médiatechnológus asszisztens EGER 2007.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Arculat - Elemzés Somosvári András – médiatechnológus asszisztens EGER 2007."— Előadás másolata:

1 Arculat - Elemzés Somosvári András – médiatechnológus asszisztens EGER 2007.

2 Főmenü Külső megjelenés Belső megjelenés Akusztikus jelek Vizuális jelek Elektronikus anyagok Összkép X Küldetésnyilatkozat

3 Súgó X A gomb lenyomásával a főmenühöz térhet vissza. Ezzel a gombbal a Súgót hívhatja elő, ezt a diát. Ha erre kattint, kilép a vetítésből. A nyilak segítségével lineárisan haladhat a prezentációban, a kívánt irányba. A gomb aktiválásával a legutoljára megtekintett diához térhet vissza. X

4 Küldetésnyilatkozat X „Rádiónk célja azonos az Egyház küldetésével: mindenki üdvösségének szolgálata” Dr. Seregély István érsek, a rádió alapítója Ahogy a rádió honlapján is olvasható: Műsoridejében főként közszolgálati jellegű műsorok hangzanak el, amelyek átfogják a mindennapi élet egészét, a gazdaság, a társadalom és a kultúra minden lényeges kérdéséről szólnak. Rádiónknak nemcsak lehetősége, hanem kötelessége is bevonnia a különböző társadalmi erőket a műsorkészítésbe, mert ahogy a vatikáni dokumentum, Communio et progressio küldetésünket megfogalmazza: "Az egyház nemcsak a saját tagjaival, hanem az egész világgal folytat párbeszédet."

5 Külső megjelenés X Cím: Eger, Széchenyi út 5. Érsek Udvar Eger egyházi intézményei – az iskolákat kivéve – mind a város szívében, a bazilika mellett, az Érsekudvarban találhatók: Az egyházmegyei ifjúsági iroda Egyházi Múzeum Keresztény Ifjúsági Klub Karitasz Valamint…. Közvetlenül az érseki palota mellett, mondhatni annak egyik szárnyában működik, az ország első katolikus rádiója, a Szent István Rádió.

6 Külső megjelenés X A rádió külső megjelenése bizonyos rendezvényeken, plakát formájában.

7 X Belső megjelenés Habár régi egyházi épületben működik a rádió, a belső tér fiatalos, dinamikus, a mai kor igényének megfelelő. Funkcionális színek: nyugtató pasztellszínek Fehér Szürke (és árnyalatai) Kék (és világos árnyalatai)

8 Szinte minden szobában megtalálhatók a különböző faliújságok is. A hirdetőtáblák anyaga parafa, ezáltal a barna is a belső megjelenés meghatározójává válik, csakúgy, mint a bordó a vezérlőpult esetében. X Belső megjelenés

9 X A különböző szobák (főszerkesztő, szerkesztők, marketing, stb.) az említett színek mellett tükrözik az ott dolgozók ízlését is.

10 Belső megjelenés X Mivel egyházi rádió, a dekoráció ezt is tükrözi.

11 X Akusztikus jelek Az adóállomás azonosító: Miután a kereszténység legnagyobb ünnepe a Húsvét, ezért a szignál egy régi népi feltámadási ének dallamát kölcsönzi. A rádió szignálja: Minden műsornak külön szignálja van, amely az adott műsor jellegéhez igazodik.

12 X Vizuális jelek Az intézmény elektronikus és papíralapú megjelenésének meghatározó színei: bordó piros fehér halványbarna pergamenszerű megjelenés Ezen anyagok nem azonosulnak teljes egészében az épület belső színvilágához, sokkal inkább a névválasztással hozhatók összefüggésbe. A bordó, a bíbor, a piros, királyi színek.

13 X Vizuális jelek A Logo: A piros szín kiválasztása talán a névválasztással van összefüggésben. A logon első pillantásra csak az István és a Rádió felirat tűnik fel. Emiatt az intézmény teljes neve nehezen kivehető és félreérthető. A keresztté alakított „t” betű a rádió vallásos voltára kíván utalni, de ha pontosak akarunk lenni, a kettős kereszt a görög katolikusok elsődleges jelképe, a rádió viszont római katolikus. A logo megjelenése a levélpapíron

14 X Vizuális jelek Nyomtatott anyagok: A szórólapok, zsebnaptárak, matricák és más egyéb nyomtatott anyagok a rádió egységes színvilágához igazodnak.

15 X Vizuális jelek Nyomtatott anyagok: A rádió a megjelent multimédiás CD – ihez is készített könyvet.

16 X Elektronikus anyagok A rádió saját honlappal, multimédiás és hangzó CD kiadványokkal rendelkezik. Megjelenésükben minden esetben igazodnak a már korábban megemlített színvilághoz, mind az elektronikus tartalom és a járulékos elemek esetében is. (Cd borító stb.)

17 X Elektronikus anyagok Weblap: A rádió weboldala www.szentistvanradio.hu címen érhető el. A webcím teljes egészében utal az oldal tartalmára, pontosabban maximálisan azonosítható az intézménnyel.www.szentistvanradio.hu A honlap színvilága a már korábban felsorolt színekből tevődik össze. Navigációja egyértelmű. Érdemes megemlíteni, hogy a főmenük alatt, a külön beágyazott keretben, a megjelenő almenüpontok egy – egy kisebb kép (roll - over) formájában funkcionálnak. Az egész oldalra jellemző a grafikus megjelenés. A weboldal modernnek nevezhető, hiszen támogatja a ma elterjedt DHTML leírónyelvet.

18 X Elektronikus anyagok Hangzó CD anyagok: A rádió első hangzó kiadványa „Szétszórt vetés” címen jelent meg, mely határon túli magyar zenekarok által megzenésített versek szerepelnek. A legutóbb megjelent CD – n pedig, a rádió dolgozói adnak elő karácsonyi énekeket valamint két karácsonyi novella is hallható. (Jakó Beáta és Horváth Ferenc előadásában)

19 X Elektronikus anyagok Multimédiás CD anyagok: A Szent István Rádió eddigi fennállása alatt eddig két multimédiás CD – t jelent meg. Mindkettőn a rádió környezetvédelmi, kistérség - fejlesztési műsoraiban elhangzott riportok találhatók, szöveges, képes anyaggal kiegészítve. Mindkettőhöz készült könyv is, melyben a riportok magyar és szlovák nyelven is olvashatók. (hiszen ahogy a „Közös ég alatt” cím is mutatja határokat átívelő környezetvédelmi programokról van szó)

20 X Összkép A Szent István Rádió mind műsoraiban, külső és belső megjelenésében egységes képet mutat. Az évente megrendezésre kerülő közönségtalálkozók csak erősítik a rádió, az üzleti partnerek és a hallgatók közötti kapcsolatot. Hallgatottsági felmérés alapján, a Szent István Rádió a régió meghatározó médiumává nőtte ki magát.

21 Készítette: Somosvári András Szak: Médiatechnológus Asszisztens EGER 2007 X


Letölteni ppt "Arculat - Elemzés Somosvári András – médiatechnológus asszisztens EGER 2007."

Hasonló előadás


Google Hirdetések