Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Advent Készítette : Pállai Viktória. Advent jelentése – iAdvent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megel ő z ő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Advent Készítette : Pállai Viktória. Advent jelentése – iAdvent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megel ő z ő."— Előadás másolata:

1 Advent Készítette : Pállai Viktória

2 Advent jelentése – iAdvent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megel ő z ő negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított id ő szak. A karácsonyi ünnepkör advent els ő napjával kezd ő dik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent els ő vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelentkereszténykarácsonytdecember 25-étvasárnaptólkarácsonyi ünnepkörvízkeresztigjanuár 6-igegyházi év

3 Adventi koszorú gyertyái – A gyertyák színe akkor megfelelő, ha van köztük egy kék, egy piros, egy fehér és egy lila. Mind a négy gyertyácska egy-egy Angyalért ég, akik Advent idején leszállnak a mennyből körünkbe, s mindent megtesznek azért, hogy még szebb, és még boldogabb legyen az ünnep.

4 A gyertyák jelentése Piros:egészség energia és erő a félelem legZöld: bőség, termékenység, jó szerencse, nagylelkűség, gazdagság, siker, megújulás, házasság, egyensúly. Kék: igazság, ihlet, bölcsesség, okkult képességek, védelem, megértés, jó egészség, boldogság, béke, hűség, családi harmónia, türelem. Fehér: tisztaság, lelki élet és a nagy eredmények az életben, igazság, őszinteség, természetfeletti erők, teljesség.yőzéséhez.

5 Boldog adventet


Letölteni ppt "Advent Készítette : Pállai Viktória. Advent jelentése – iAdvent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megel ő z ő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések