Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MÉDIAISMERET I. INZERTKÉP SZINOPSZISA Beküldendő feladat 2. Készítette: Nemes Marianna Informatikus Könyvtáros Szak Távoktatás tagozat II. évfolyam II.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MÉDIAISMERET I. INZERTKÉP SZINOPSZISA Beküldendő feladat 2. Készítette: Nemes Marianna Informatikus Könyvtáros Szak Távoktatás tagozat II. évfolyam II."— Előadás másolata:

1 MÉDIAISMERET I. INZERTKÉP SZINOPSZISA Beküldendő feladat 2. Készítette: Nemes Marianna Informatikus Könyvtáros Szak Távoktatás tagozat II. évfolyam II. félév

2 INTERNET AZ ISKOLÁBAN Az ötlet rövid leírása A számítástechnika óra keretében az Internet sokféleségének bemutatása a tanuláshoz a diákok számára. A lexikális tudás helyett az információ felkutatásának a tudását átadni. Cél Ismerjék meg a gyerekek az Internet megfelelő használatát. Meg kell őket ismertetni olyan lehetőségekkel, ami az Internetet, mint tudásbázist használja. Önálló keresés: találják meg azokat az oldalakat, amelyeket az ismeretszerzésükben fel tudnak használni. Az elektronikus levelezés alapfunkcióinak használata: küldés, fogadás. Felhívni a figyelmüket az Internet árnyoldalaira, veszélyeire. Célközönség A 13-16 éves fiatalok.

3 Kivitelezés megjelenítése Tv képernyő Struktúra Böngészés, szörfözés az Interneten, e-mail az elektronikus levelezés használata. Adatbázisokban keresés, elektronikus könyvtárak, virtuális múzeum és kiállítás látogatás. Hasznos Internet címek. Tematikus és kulcsszavas keresés az Interneten. Kivitelezés módja Videó film Forrásanyag Internet Irodalom Hamar Csaba: Iránytű az Internet használatához, Gyula, APC - Stúdió, 2003. 32 p.

4


Letölteni ppt "MÉDIAISMERET I. INZERTKÉP SZINOPSZISA Beküldendő feladat 2. Készítette: Nemes Marianna Informatikus Könyvtáros Szak Távoktatás tagozat II. évfolyam II."

Hasonló előadás


Google Hirdetések