Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vonalszintezés Geodézia Tősér Patrik. A vonalszintezés célja Két egymástól távoli, ismert abszolút magasságú A és B pontok között elhelyezkedő ismeretlen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vonalszintezés Geodézia Tősér Patrik. A vonalszintezés célja Két egymástól távoli, ismert abszolút magasságú A és B pontok között elhelyezkedő ismeretlen."— Előadás másolata:

1 Vonalszintezés Geodézia Tősér Patrik

2 A vonalszintezés célja Két egymástól távoli, ismert abszolút magasságú A és B pontok között elhelyezkedő ismeretlen magasságú P pont magasságának meghatározása.

3 Vonalszintezés 7 fő szabálya  A szintező libellát minden esetben be kell állítani!  Középről való szintezés elve  A középről való szintezést úgy valósítjuk meg, hogy a léc és a műszer távolsága nem nagyobb, mint 25 méter  Oda-vissza szintezés elve  A léc alsó és felső fél méterén nem végzünk leolvasásokat  Kötőpontoknál minden esetben sarut használunk  A mérés időjárási körülményei: szélben, esőben és erős napsütésben nem szintezünk.

4 Műszerek osztályzása a)Analóg műszerek Digitális műszerek b)Libellás műszerek Fél-automatikus szintezőműszerek c)Építészeti szintezők Mérnöki szintezők Felsőrendű szintezők

5 A műszer részei Műszertalp:3 talpcsavar Alhidádé: Geodéziai távcső Libellák Csavarok

6 Szintezés eszközszükséglete Műszerláb Szintezőműszer Szintezőléc /2db/

7 Szintezés elve Ismert P pont abszolút magassága, ebből meghatározzuk Q pont abszolút magasságát.

8 Vonalszintezés Ismert A pont magassága, keresendő B. m B =m A +(Σh-Σe)

9 A szintezőléc típusai Sávos beosztású Kettős sávos beosztású VonásosVonalkódos

10 Jegyzőkönyv A mérés adatainak rögzítésére szolgál. A jegyzőkönyv vezető feladata a mérések értékeinek rögzítése, illetve a számolások elvégzése.

11 Vége...


Letölteni ppt "Vonalszintezés Geodézia Tősér Patrik. A vonalszintezés célja Két egymástól távoli, ismert abszolút magasságú A és B pontok között elhelyezkedő ismeretlen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések