Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Radioaktivitás, izotópok. Curie házaspár Marie Curie Francia fizikus és kémikus Francia fizikus és kémikus A radioaktivitás úttörő kutatója A radioaktivitás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Radioaktivitás, izotópok. Curie házaspár Marie Curie Francia fizikus és kémikus Francia fizikus és kémikus A radioaktivitás úttörő kutatója A radioaktivitás."— Előadás másolata:

1 Radioaktivitás, izotópok

2 Curie házaspár Marie Curie Francia fizikus és kémikus Francia fizikus és kémikus A radioaktivitás úttörő kutatója A radioaktivitás úttörő kutatója A párizsi egyetem első női professzora volt A párizsi egyetem első női professzora volt Férjével megosztva kapta meg a Nobel-díjat Férjével megosztva kapta meg a Nobel-díjat Pierre Curie Francia fizikus és kémikus Francia fizikus és kémikus Feleségével felfedezték a polóniumot, később pedig a rádiumot Feleségével felfedezték a polóniumot, később pedig a rádiumot Főként a sugárzások fizikai tanulmányozásával foglalkozott Főként a sugárzások fizikai tanulmányozásával foglalkozott

3 Képek a házaspárról

4 Radioaktivitás A természetben is előfordul. Részecskeatomokkal mérik. Henri Becquerel fedezte fel 1896- ban. Sugárzást jelent. A radioaktív elemek atommagjai különböző sugarak kibocsátása közben más elemek atommagjaivá alakulnak.

5 Izotópok Egy kémiai elem azonos rendszámú (protonszámú), de különböző tömegszámú atomjait izotópatomoknak nevezzük. Egy kémiai elem azonos rendszámú (protonszámú), de különböző tömegszámú atomjait izotópatomoknak nevezzük. Radioaktív izotópok: Az izotóp atommagok közül egyesek állandóak (stabilisak), mások viszont radioaktív sugárzás közben új Radioaktív izotópok: Az izotóp atommagok közül egyesek állandóak (stabilisak), mások viszont radioaktív sugárzás közben új atommaggá alakulnak. atommaggá alakulnak.

6 Jégember

7 Vége Készítette: Király Brenda Oprea Brigitta


Letölteni ppt "Radioaktivitás, izotópok. Curie házaspár Marie Curie Francia fizikus és kémikus Francia fizikus és kémikus A radioaktivitás úttörő kutatója A radioaktivitás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések