Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SharePoint 2007 Farkas Bálint. Miért? Vízió a webről: a fejlesztés annyi, hogy „összekattintjuk” a weboldalakat előre megépített komponensekből Pl.: napló.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SharePoint 2007 Farkas Bálint. Miért? Vízió a webről: a fejlesztés annyi, hogy „összekattintjuk” a weboldalakat előre megépített komponensekből Pl.: napló."— Előadás másolata:

1 SharePoint 2007 Farkas Bálint

2 Miért? Vízió a webről: a fejlesztés annyi, hogy „összekattintjuk” a weboldalakat előre megépített komponensekből Pl.: napló készítése összekapcsolt naptár és szövegszerkesztő vezérlőelemből

3 Elnevezések… Már 1997-ben megjelent a SharePoint elődje, akkor még Site Servernek hívták 2001-ben jött ki a SharePoint Portal Server (SPS), és a SharePoint Team Services (STS) 2003-ban a STS-t átnevezik Windows SharePoint Servicesre WSSre építve kijön a MOSS 2003 (SPS 2)

4 A jelenlegi helyzet Ma: Windows SharePoint Services (WSS) 3 a Windows Serverekben, ingyenesen Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) 2007 fizetősen Szokványos és stabil Microsoft technológiákra épül (SQL Server, ASP.NET, IIS stb…)

5 Utópia Tananyag belekerül a rendszerbe Diák megtanulja, elektronikusan vizsgázik Szülő hozzáfér az elektronikus naplóhoz Adatok fent a hálón Fórum az iskolának Felmérések a közös kérdésekről Szerkeszthető eseménynaptár Lehetnének blogok is, fényképtárak, stb…

6 Hatékony csoportmunka Dok./Feladatok/naptár, blog-ok wiki-k, e- mail integráció, projekt kezelés „egyszerűbb”, Outlook Integráció, offline elérés Hozzáférés szabályozás Site Design, Web-s Tartalomkezelés, fejlesztés, testre szabás Információk és emberek hatékony felkutatása Nagyvállalati skálázhatóság, adat keresés, relevancia alapú keresés Információgyűjtés Web-s innovatív űrlap alapú kiszolgálás, LOB akciók, bővíthető, SSO Üzleti alkamazás platform Server oldali Excel és adat visualizáció, Report Center, BI Web Part-ok, KPI/Dashboard-ok Tartalom életciklus kezelés Integrált dokumentumkezelés, rekordkezelés, Web-es tartalomkezelés, házirendek, munkafolyamatok Üzleti intelligencia Űrlapok Keresés Tartalomkezelés Együttműködés Portál Platform Szolgáltatások Munkaterületek, Mgmt, Biztonság, Adattárolás, Topológia, Webhely modell SharePoint 2007 funkcionális területei

7 …és megvalósítása Csak a SharePoint beépített lehetőségeit használva!

8 Köszönöm a figyelmet! Farkas Bálint


Letölteni ppt "SharePoint 2007 Farkas Bálint. Miért? Vízió a webről: a fejlesztés annyi, hogy „összekattintjuk” a weboldalakat előre megépített komponensekből Pl.: napló."

Hasonló előadás


Google Hirdetések