Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bemutató a Rétközről és a fényeslitki iparparkról

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bemutató a Rétközről és a fényeslitki iparparkról"— Előadás másolata:

1 Bemutató a Rétközről és a fényeslitki iparparkról

2 Saját képek a munkálatokról:

3 Homoki növények a Rétközben

4 Rétköz néhány állata

5 …és egy térkép napjainkból.
Egy régi térkép Fényeslitkéről és környékéről…

6 1.Vízhálózat 2.Vasút Bolygatás 3.Gáz 4.Energia

7 1.Vízhálózata

8 Vasút A vágányépítéssel érintett vonalak: Komoró állomás széles kihúzó vágánya, széles vágány melletti baloldali normál vágány, Fényeslitke rendező pályaudvar mozdonykerülő vágánya. Vágányépítés Széles nyomtávon / új nyomvonal - 48 r. vágánybontás szélesen 10 vm - 48 r. vágánybontás normálon 191 vm - 60 r. vágányépítés 730 vm - 48 r. vágányzáró bak építése 1 csoport (normál) - útátjáró építése 3 csoport (1 csoport BODAN elemes 17 vm, 2 csoport védősínes aszfalt burkolattal 10 vm) - útkorrekció 920 m2 - védőréteg készítése homokos kavicsból 950 m3 - védőréteg készítése szemcsés zúzalékból 2850 m3 - bevágás 8500m3 - humuszleszedés 2000 m3 - földárok építése 525 m - szivárgó építése 85 m.

9 Gáz Az iparterület vezetékes földgáz hálózatának kiépítését a TIGÁZ-DSO Földgázellátó Kft. biztosítja. Az  előzetes igényfelmérések, valamint a gázszolgáltató vállalatok szakértőinek tapasztalata alapján, a gázhálózat 500 – 1500 m3/h teljesítmény biztosítására lesz alkalmas.  Az iparterület a jelenleg is üzemelő fényeslitkei, illetve a komorói középnyomású rendszerekről, gázelosztó vezetékek kiépítésével kerül kiszolgálásra. A beruházás befejezésének időpontja: augusztus 28.

10 Energia Az iparterület jelenlegi teljesítményigénye 2000 KVA, amely 5000 KVA teljesítményigényig bővíthető m újonnan épített 22 KV-os 3x1x150 mm2 keresztmetszetű kábelív, amely a közlekedési utak mentén lesznek megépítve.

11 Bolygatás Bolygatásnak nevezünk minden olyan térben és idôben viszonylag elkülöníthetô eseményt, ami szétrombolja az ökoszisztéma, a társulás vagy a populáció szerkezetét, megváltoztatja a tápanyagforrások és megtelepedési helyek hozzáférhetőségét vagy a fizikai környezetet.

12 K- és R- stratégia Egy populáció esetén a K értéke adott környezetben adott, míg az r érték a populáció sajátsága. Mindkét érték változhat az evolúció során. Az r-stratégia a szaporodás r mértékét magas születési aránnyal biztosítja, a gátlást pedig magashalálozási aránnyal éri el. Az életciklus egy meghatározott szakaszában a fiatal egyedek tömeges megjelenése segíti a fajt a konkurenciaharcban. A később bekövetkező magas mortalitás a fajon belüli feszültségeket mérsékeli, és a populáció méretét olyan szintre csökkenti le, amely biztosítja a túlélést. A K-stratégiát az logisztikus növekedés, illetve az elérhetetlen K populációméretre való törekvés mellett alacsony natalitás és alacsony mortalitás jellemzi. Mindkét stratégia ugyanazzal az eredménnyel - a populáció fennmaradásának biztosításával - jár.

13 A bemutatót készítette a 10.f. osztály


Letölteni ppt "Bemutató a Rétközről és a fényeslitki iparparkról"

Hasonló előadás


Google Hirdetések