Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ismétlés: Döntések a feltétel egy logikai kifejezés if feltétel then

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ismétlés: Döntések a feltétel egy logikai kifejezés if feltétel then"— Előadás másolata:

1 Ismétlés: Döntések a feltétel egy logikai kifejezés if feltétel then
Egyágú döntés if feltétel then utasítás; Kétágú döntés utasítás_1 else utasítás_2; a feltétel egy logikai kifejezés az else előtt nem szerepelhet pontosvessző

2 Összetett utasítás Az összetett utasítás a begin és az end kulcsszavak között megadott utasítások sorozatából áll. akkor használjuk, ha egynél több utasítás végrehajtására van szükség, de a program szintaxisa csak egy utasítás használatát engedélyezi.

3 Az összetett utasítás általános szintaxisa:
begin Utasítás1; Utasítás2; Utasítás3; ... Utasításn; end;

4 Feladat Adott egy téglalap hosszúsága és szélesssége. Ha a hosszúság és szélesség nagyobb mint nulla számítsuk ki a téglalap kerületét és területét, különben írjunk ki hibaüzenetet.

5 Megoldás:

6 Feladatok: Olvassunk be két számot, ha a számok 1 és 10 között vannak számítsuk ki a számtani, mértani és harmónikus középarányosukat, különben írjuk ki ”a számok nem megfelelőek” Olvassunk be két számot, ha a második osztója az elsőnek írjunk ki megfelelő üzenetet és számítsuk ki a hányadost, különben írjuk ki „nem osztható”.


Letölteni ppt "Ismétlés: Döntések a feltétel egy logikai kifejezés if feltétel then"

Hasonló előadás


Google Hirdetések