Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mekkora lehet egy hálózat? Helyi vagy lokális hálózatHelyi vagy lokális hálózat: egy intézményen belül működik. Pl.: iskolában LAN – Local Area Network.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mekkora lehet egy hálózat? Helyi vagy lokális hálózatHelyi vagy lokális hálózat: egy intézményen belül működik. Pl.: iskolában LAN – Local Area Network."— Előadás másolata:

1 Mekkora lehet egy hálózat? Helyi vagy lokális hálózatHelyi vagy lokális hálózat: egy intézményen belül működik. Pl.: iskolában LAN – Local Area Network Városi hálózat Városi hálózat: városra kiterjedő hálózat, mely több kisebb helyi hálózat összekapcsolódásával jött létre. MAN – Metropolitan Area Nrtwork

2 Kiterjedt hálózat:Kiterjedt hálózat: országokra, földrészekre kiterjedő összekapcsolódásával jön létre. Pl.: MÁV hálózata. WAN – Wide Area Network

3 Hálózati topológia A számítógépek elrendezésének módjai. Sín topológiaSín topológia: a munkaállomások egy közös vezetéken kapcsolódnak a szerverhez. Olcsó, kevés vezeték kell, de a kábel meghibásodása esetén az egész hálózat üzemképtelenné válik.

4 SZ MM M

5 Gyűrű topológiaGyűrű topológia: egy zárt vezetékhez kapcsolódnak a gépek. Olcsó, kevés vezeték, de ha a kábel meghibásodik a hálózat üzemképes marad.

6 SZ M M M

7 Csillag topológiaCsillag topológia: minden gép külön vezetéken kapcsolódik a szerverhez. Drága, sok kábel kell, a kábel meghibásodása esetén csak egy gép esik ki a hálózatból.

8 SZ M M M M


Letölteni ppt "Mekkora lehet egy hálózat? Helyi vagy lokális hálózatHelyi vagy lokális hálózat: egy intézményen belül működik. Pl.: iskolában LAN – Local Area Network."

Hasonló előadás


Google Hirdetések