Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Bükki Nemzeti Park Nagyfügedi Blogosok. Alpesi gőte Az alpesi gőte a kétéltűek osztályába, a farkas kétéltűek rendjébe, ezen belül a szalamandrafélék.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Bükki Nemzeti Park Nagyfügedi Blogosok. Alpesi gőte Az alpesi gőte a kétéltűek osztályába, a farkas kétéltűek rendjébe, ezen belül a szalamandrafélék."— Előadás másolata:

1 A Bükki Nemzeti Park Nagyfügedi Blogosok

2 Alpesi gőte Az alpesi gőte a kétéltűek osztályába, a farkas kétéltűek rendjébe, ezen belül a szalamandrafélék családjába tartozó faj.

3 Tűzliliom A tűzliliom az egyszikűek osztályának a liliomvirágúak rendjébe, ezen belül a liliomfélék családjába tartozó faj.

4 Mezei görény A közönséges görény, vagy erdei görény, az emlősök osztályának a ragadozók rendjébe, ezen belül a menyétfélék családjába és a menyétformák alcsaládjába tartozó faj.

5 Sárga ibolya A sárga ibolya a legújabb rendszerezések szerint a Malpighiales rendbe és a ibolyafélék növénycsaládjába tartozó faj.

6 Hiúz A hiúz a ragadozók rendjébe tartozó macskafélék családjának egy neme. A nembe négy faj tartozik. Az eurázsiai hiúz Európa legnagyobb macskaféléje.

7 Cserszömörce A cserszömörce a szömörcefélék családjához tartozik. Egyéb nevei: szumák, cserzőfa, szömörcefa.

8 Kerecsensólyom A kerecsensólyom a madarak osztályába, és a sólyomfélék családjához tartozó nagytestű ragadozómadár.

9 Havasi iszalag A havasi iszalag a kétszikűek osztályának a boglárkavirágúak rendjébe, ezen belül a boglárkafélék családjába tartozó faj.

10 Egyéb állat-és növényfajok Szártalan babakalács NyúlfarkfűLégybangó Pannongyík Hajnalpírlepke Vaddisznó Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "A Bükki Nemzeti Park Nagyfügedi Blogosok. Alpesi gőte Az alpesi gőte a kétéltűek osztályába, a farkas kétéltűek rendjébe, ezen belül a szalamandrafélék."

Hasonló előadás


Google Hirdetések