Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette:Szoták Norbert

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette:Szoták Norbert"— Előadás másolata:

1 Készítette:Szoták Norbert
Néhány mérgező növény Készítette:Szoták Norbert

2 Tartalomjegyzék Angyaltrombita Kutyatej Aranyeső Madársóska
Vérehulló fecskefű Borsos Varjúháj

3 Angyaltrombita Halálosan mérgező, Az angyaltrombita (Brugmansia) a burgonyavirágúak (Solanales) rendjébe tartozó burgonyafélék (Solanaceae) családjának egyik nemzetsége hét fajjal. Sokáig a maszlag (Datura) nemzetség részének tekintették, majd újra önálló nemzetséggé minősítették.

4 Kutyatej Mérgező.A kutyatej (Euphorbia) a kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjának névadó nemzetsége közel 1700 fajjal. Nevét Numidia egykori királyának, II. Jubának görög udvari orvosáról kapta. A mérsékelt égövtől a trópusokig terjedt el az Ó- és az Újvilágban egyaránt; a legtöbb Afrikában és Dél-Amerikában.

5 Aranyeső Halálosan mérgező, Az aranyeső (Laburnum) a hüvelyesek (Fabales) rendjéhez, ezen belül a pillangósvirágúak (Fabaceae) családjához tartozó nemzetség. Európa déli területein őshonosak, Franciaországtól a Balkán-félszigetig.

6 Madársóska Gyengén mérgező. A madársóska (Oxalis) a valódi kétszikűek (eudicots) közé tartozó madársóskafélék (Oxalidaceae) osztályának és egyúttal a madársóska-virágúak (Oxalidales) rendjének névadó nemzetsége. Afrika déli részén és Amerikában terem; nálunk csak néhány honos.

7 Vérehulló fecskefű Gyengén mérgező. Kiváló gyógynövény. A vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) a mákfélék (Papaveraceae) családjának Chelidonium nemzetségébe tartozó egyetlen növényfaj. Erdők szélein, akácosokban, parlagon, utak, és kerítések mentén, szemetes törmelékes helyeken, kertekben, lakások körül előfordul .

8 Borsos varjútokány Gyengén mérgező. A borsos varjúháj (Sedum acre) a kőtörőfű-virágúak (Saxifragales) rendjébe tartozó varjúhájformák (Sedoideae) alcsaládjában az alcsalád névadó nemzetségének egyik, a Kárpát-medencében is honos faja.


Letölteni ppt "Készítette:Szoták Norbert"

Hasonló előadás


Google Hirdetések