Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tartalomjegyzék Bemutatkozás1 Környezetvizsgálat2 Ötletek9 Kapu10 Burkolat18 Pad20 Hintaágy22.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tartalomjegyzék Bemutatkozás1 Környezetvizsgálat2 Ötletek9 Kapu10 Burkolat18 Pad20 Hintaágy22."— Előadás másolata:

1

2 Tartalomjegyzék Bemutatkozás1 Környezetvizsgálat2 Ötletek9 Kapu10 Burkolat18 Pad20 Hintaágy22

3 Bemutatkozás Tuboly Kata és Galambos Máté tájépítész hallgatók vagyunk a Corvinus egyetemről. Munkánkkal megpróbáljuk élénkíteni a Bartók Béla út szürke hétköznapjait. Hozzunk létre egy színekben gazdagabb belvárosi környezetet! Új SZÍNteret Budának!

4 Újbuda - jelen villamos! 7es busz! kerékpáros zöldfelület kultúra ifjúság zaj! forgalom! vendéglátás Gomba! funkcionalitás Hadik Kávézó parkolás!

5 villamos 7es busz kerékpáros zöldfelület kultúra ifjúság zaj forgalom vendéglátás Gomba funkcionalitás Hadik Kávézó parkolás Újbuda - jövőkép

6 7-es busz parkolósáv gépjármű villamos gyalogos kerékpárút 4 metró Igénybevétel ? Bartók Béla út és környéke

7 Közlekedési helyzet Jelen Javaslat Bartók Béla út keresztmetszete ZSÚFOLT TÁGAS

8 Ötlet Ha csökkenne a Bartók Béla út gépjárműforgalma ennek hatására nyugodtabb, tágasabb lakókörnyezet jöhetne létre. 4-es METRÓ Megoldás: A 47-es és a 19-es villamos járatok megszűntetése a Körtértől. A csökkenő villamosforgalom hatására a 7-es busz vonala a villamos sínekre vezethető az érintett területen. A felszabadult autósáv a zöldfelületek és az egyéb közösségi tevékenységek helyéül szolgál.

9 Gépjárműforgalom redukálása KERÉKPÁRÚT Parkolósáv csökkentése mindkét oldalon SÉTÁLÓÖVEZET ZAJCSÖKKENTÉS Javaslat Több zöldfelület X

10 Az út vonzáskörzete Baross Gábor kollégium Szt. Imre, Szt. Margit Gimnázium Corvinus KEK BME kollégiumok BME Gárdonyi Géza Általános Iskola ÁVF Fontos a fiatalság számára egy kikapcsolódásra alkalmas övezet létrehozása.

11 Vegyük észre a Bartók Béla út sajátos formakincseit! A ember hajlamos nap mint nap észrevétlenül elhaladni a történelmi múlttal rendelkező épületek és dekoratív formaviláguk mellett. Célunk felhívni a figyelmet ezekre az egyedi, lokális értékekre.

12 A szín a non-verbális kommunikáció egyik erőteljes formája. Színjáték  motivál,  hangulatot fest,  személyiséget tükröz,  érzelmeket mozgósít. A szín Tegyük színesebbé a utat!

13 Kapuzatok színskála besorolása

14 Meglévő kapuzatok

15 A folyamat

16 Elképzelt színskála

17 Motívum eredete

18 Az egyszerűség szépsége! Több ülőfelület biztosítása - ARTseat Csalogató, figyelemfelkeltő útburkolati minta Ötletek Aktív pihenés - Hinta-palinta

19 Mivel minden kapu sajátos, míves ornamentikával rendelkezik, szeretnénk ezt színekkel kihangsúlyozni és egyben az utcának egyedi, csak rá jellemző arculatot teremteni. Vegyük észre a Bartók Béla út sajátos formakincseit!

20 Vonalvezetés Egy olyan festett vizuális motívumsort találtunk ki, amely nem csak a Móricz Zsigmond körteret köti össze a Gellért térrel, hanem közben utat mutat a kulturális és vendéglátóhelyekhez. B32 Galéria Hadik Kávézó

21 Vonalvezetés

22 Padterv A választott motívumot felhasználva megszületett a ARTseat designpad, melyet közösségi használatra terveztünk. A vázszerkezete acélból, borítása fából készült.

23 ARTseat látvány

24 Elképzelt színskála = Hinta-palinta Szeretnénk ezzel az eszközzel a budai nyüzsgő fiatalokat, idősebbeket mozgósítani, az utcára csábítani, legyenek aktívabbak, használják a végtagjaikat. Már kisgyermekkorunkban elsajátítottuk a hintázás művészetét.

25 A LED világításának köszönhetően, a H-P hintaágy az olvasás rejtvényfejtés, éjszakai szórakozás központi bázisává válhat. Hinta-palinta

26

27


Letölteni ppt "Tartalomjegyzék Bemutatkozás1 Környezetvizsgálat2 Ötletek9 Kapu10 Burkolat18 Pad20 Hintaágy22."

Hasonló előadás


Google Hirdetések