Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Videófilm A videófilm egy sor műszaki eljárás, amely által létre jön a mozgókép. Ezek az eljárások a következők: 1 felvétel, 2 elmentés, 3 feldolgozás,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Videófilm A videófilm egy sor műszaki eljárás, amely által létre jön a mozgókép. Ezek az eljárások a következők: 1 felvétel, 2 elmentés, 3 feldolgozás,"— Előadás másolata:

1

2 Videófilm A videófilm egy sor műszaki eljárás, amely által létre jön a mozgókép. Ezek az eljárások a következők: 1 felvétel, 2 elmentés, 3 feldolgozás, 4 átvitel és 5 lejátszás.

3 Videóállományok Két csoportba oszthatók: • Analóg állományok • Digitális állományok

4 Analóg állományok Videó-kamerákkal rögzített állományok, többnyire NTSC (USA, Kanada, Japán, stb), PAL (Európa, Azsia, Ausztrália, stb) vagy SECAM (Franciaország, Oroszország, stb) formátuban lehetnek. A felvételeket VHS, S-VHS vagy Betamax szalagokra rögzitik.

5 Digitális állományok Digitális-kamerákkal rögzített állományok, DV, MPEG, vagy hasonló formátumúak lehetnek A felvételeket CD, DVD vagy Blu-Ray Disc lemezekre rögzitik.

6 Digitális állományok Legismertebb digitális állományok:.wmv (Windows Media Video).avi (Audio Video Interleave).ogg (OggVorbis je audio zapis).mkv (Matroška Video).mpeg (Moving Picture Experts Group).flv (Flash Video)

7 Legfontosabb tulajdonságok Képfrissités (Frame rate) Felbontás Képarány (Aspect Ratio)

8 Képfrissités (Frame rate) Képek számát jelöli másodpercenként (frame/s). Az első kamerák csak 6-8 képet tudtak felvenni másodpercenként, míg a mai professzionális kameráknál ez a szám 120 is lehet. Az átlagos felvételek 25-30 képet tartalmaznak másodpercenként.

9 Felbontás A felbontás az analóg jelnél függőleges és vizszintes képsorokat jelöl, míg a digitális jeleknél a pixelek számát méri (mint a grafikai felbontásnál). Legelterjedtebb felbontások: -720x480, 768x576 (analóg állományoknál) és a digitális állományoknál: -320x240, 640x480, 800x600 (kisebb) -1024x768, 1280x960, 1600x1200 (jó) -1280 x 720 (HD) és 1920x1080 (Full HD)

10 Képarány (Aspect Ratio) A képarány a függőleges és vizszintes kép hosszúságát jelöli, többnyire két számmal és kettősponttal közöttük. Például: a 16:9 arány szerint a képernyő 16 mértékegység széles, és 9 mértékegység magas (16cm széles és 9 cm magas).

11 Felbontás és képarány

12 Adatállományok közötti átalakítás Számos ingyenesen letölthető átalakító szoftver létezik mint pl. Video file converter, Any video converter, stb. Az eljárás egyszerű: a program indítása után az Open paranccsal beolvassuk a kívánt audióállományt. A beállításokban kiválasztjuk a formátumot és a helyet ahová az új állományt mentjük. Végül a Convert parancsra kattintunk. (A parancsok elnevezése változhat a programtól függően)

13 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Videófilm A videófilm egy sor műszaki eljárás, amely által létre jön a mozgókép. Ezek az eljárások a következők: 1 felvétel, 2 elmentés, 3 feldolgozás,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések