Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Potozán fotó, pps és videó A nemzeti összetartozás napja alkalmából nyolcvannyolc népviseletbe öltözött erdélyi - ötvennyolc gyergyószentmiklósi és.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Potozán fotó, pps és videó A nemzeti összetartozás napja alkalmából nyolcvannyolc népviseletbe öltözött erdélyi - ötvennyolc gyergyószentmiklósi és."— Előadás másolata:

1

2 Potozán fotó, pps és videó

3

4 A nemzeti összetartozás napja alkalmából nyolcvannyolc népviseletbe öltözött erdélyi - ötvennyolc gyergyószentmiklósi és harminc zetelakai - székely tette le az állampolgársági esküt szombaton Egerben, a város központi terén, Dobó István várvédő kapitány szobrának tövében. Ezt megelőzően ők, és kíséretükben lévő erdélyi magyarok akik a népzenei találkozóra érkeztek, közösen vettek részt, és tettek hitet magyarságukról ökonomikus istentisztelet keretében a bazilikában. Habis László, a vendéglátó város polgármestere Gárdonyi Gézától idézte Dobó István esküjét: "a falak ereje nem a kőben van, hanem a védők lelkében. Ne mondhassa azt ránk a jövendő nemzedék, hogy azok a magyarok, akik itt éltek, nem érdemelték meg a magyar nevet. Azért hívattam össze kegyelmeteket, hogy mindenki számot vethessen magával." Mezei János, Eger testvérvárosának, Gyergyószentmiklósnak a polgármestere azt hangsúlyozta, hogy amit egykor elvett a sors dédapáiktól, azt most nekik adta vissza. Gyermekeiket eddig is úgy nevelték, hogy megőrizzék identitásukat, és immár jogilag is magyarok lettek - emelte ki. Sándor László, Zetelaka korábbi polgármestere pedig arról szólt: senki nem nevezheti már hazátlannak őket, hiszen hivatalos okiratuk van arról, hogy Magyarország állampolgárai. Potozán fotó, pps és videó

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33 http://miosotis.extra.hu/ http://canadahun.com/forum/blog.php?u=49249 http://hu.netlog.com/zoltanp http://www.youtube.com/user/potozan#p/u Potozán fotó, pps és videó


Letölteni ppt "Potozán fotó, pps és videó A nemzeti összetartozás napja alkalmából nyolcvannyolc népviseletbe öltözött erdélyi - ötvennyolc gyergyószentmiklósi és."

Hasonló előadás


Google Hirdetések