Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Siófok gyöngyszemei.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Siófok gyöngyszemei."— Előadás másolata:

1 Siófok gyöngyszemei

2 Mizerák Beáta, festőművész

3 Mizerák Beáta: Vihar előtt
Pólóinkra a legelső aláírást rajztanárunknak, Mizerák Beátának köszönhetjük, aki nem csak iskolánkban, hanem az egész városban elismert és híres, hiszen káprázatos festményei számos kiállításon vesznek részt. A gimnáziumban 1991 óta tanít, a rajzon kívül művészettörténetet, médiát, földrajzot is. Sokoldalúságát jelzi, hogy Horváth Mari mesekönyvéhez is ő készített színes, vidám illusztrációkat. Az intézmény aktív részeként fontosnak tartja, hogy nyomot hagyjon a világban, egy darabot önmagából, amivel segítheti a jövő művészeit. Mizerák Beáta: Vihar előtt

4 Démuth Pál, alpolgármester

5 1948-ban kezdődött Siófokon az egyházi iskolák államosítása, ekkor jött létre az első általános iskola, amely a mai napig is Vak Bottyán János nevét viseli. Démuth Pál alpolgármester úrban is az intézmény egyik egykori igazgatóját tisztelhetjük, illetve rajztanári tevékenysége sem elhanyagolható. A művészet tanítása folyamán rengeteg diákot készített fel a rajzzal összekötött pályákra, ezért nem csak mostani, alpolgármesteri tevékenysége miatt tisztelik.

6 Lovrek Károly és a Siófoki Férfi Dalkör

7 A Siófoki Férfi Dalkör 140 éves múltra tekint vissza, így a második legidősebb kórus az egész országban. Legjelentősebb díjaik között tartják számon a Kodály Zoltán Kórusversenyen elért második helyezést, és egy nemzetközi kórusversenyen kapott ezüst diplomát. Sok szakmai elismeréssel rendelkeznek, de egészen eddig nem volt meg a nagy áttörés. Aztán október 18-án a dalkört Kaposváron Príma-díjjal tüntették ki, ami a dicsőségen kívül 1 millió forintot is jelent a kórusnak. A több, mint 100 esztendős szervezet töretlenül zengi dalait, ezzel gazdagítva a magyar dalkultúrát. Pólóinkat a karnaggyal, Lovrek Károllyal írattuk alá, aki az egész dalkör képviseletében ragadott tollat.

8 Dr. Kovács Péter

9 Miután 1985-ben lehetségessé vált a vidéki televíziózás, Siófokon is létrejött 1988-ban egy városi tévé, mégpedig a Sió TV, amelynek első főszerkesztője Kovács Péter lett. Az első magyar kereskedelmi televízió fiatalosan lendületes, némi pimaszsággal fűszerezett műsora hatalmas sikert aratott. A következő négy év példátlan sikere olyan műsorvezetőket indított el a tévés karrier felé, mint - többek között - Máté Krisztina, Bochkor Gábor, Jakupcsek Gabriella, és Csisztu Zsuzsa. A kezdetekben tapasztalható hihetetlen siker ellenére a 90-es évek közepén a Sió TV nézettsége más csatornák miatt csökkent, és lassan háttérbe szorult az egykor népszerű adó.

10 Bozai Ágota

11 A Siófokon született Bozai Ágota szerint műfordítónak lenni életforma, semmihez sem hasonlítható. A szöveg megmunkálásához alázat, könnyedség, figyelem és felülemelkedni-tudás kell... Fordításai közt a legkülönfélébb műveket találjuk, például regényeket és történelmi könyveket. Nem csak fordít, hanem ő maga is ír, legismertebb munkája talán a Tranzit glória, és a Perzsa díván(y).

12 Kovács Emőke

13 Kovács Emőke a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet és Könyvtár igazgatója. Fiatalos külseje meghazudtolja történész-tanár mivoltát, hiszen ha ezekre a foglalkozásokra gondolunk, nem egy fiatal lány jut eszünkbe. Pedig amellett, hogy imád görkorcsolyázni, filmeket nézni, Emőke már egy könyvet is írt, mégpedig ,,A 19. századi Balaton világa” címen. Szeretné megértetni a diákokkal és felnőttekkel egyaránt, hogy a történelem korántsem csak unalmas évszámok és csaták bemagolásából áll, hanem mindenkinek tartogat érdekességeket.

14 Vaskóné Csák Erika, igazgatónőnk

15 Vaskóné Csák Erika 2011 óta a város egyetlen gimnáziumának vezetője, itt végzett munkája alatt uniós támogatás keretében egy természettudományi labor építése is sikeresen befejeződött. Elismerést elsősorban kedvességével, és segítőkészségével ér el, ő biztosítja, hogy megfelelő útravalót kapjunk az életre.

16 Kok Balázs

17 Kok Balázs nem csak történelemtanárként szerepel a közéletben, de zenekarával, a FreakEnddel kisebb hírnevet ért el a városban. Már egyetemista korában érdeklődött a zene iránt, akkori zenekarának „Fatál” volt a neve. Később több zenészhez is társult, olyan is előfordult, hogy gimnáziumi diákokkal játszottak dalokat, nevük pedig „9 méter” volt. A FreakEnd 2012-ben alakult, a zenében jártas tagok olyan dalokat játszanak, és azoknak, akiket szeretnek.

18 Oláh László, tű. alezredes

19 A siófoki tűzoltóság nevében OláhLászló, a tűzoltók vezetője írta alá pólóink. Mind Gyulai László, mind pedig az összes többi tűzoltó köztiszteletnek örvend a lakosok körében, mert bátorságukkal, önfeláldozásukkal sokszor életet mentenek.

20 Szabó Norbert

21 A siófoki tűzoltóságon járva nem maradhatott ki a sorból Szabó Norbert sem, aki több éves tűzoltói múltra visszatekintve sok életet mentett már meg. Külön kiemelendő, hogy a 2006-os hatalmas balesetnél is helyt állt, amikor egy kamion Siófok közelében karambolozott, majd kigyulladt, miközben a szállított gázpalackok felrobbantak. Szabó Norbert fontosnak tartja, hogy példamutató munkája révén fiatalokat buzdítson a tűzoltói pályára.

22 Már csak egy dolog van hátra…
Köszönjük a figyelmet! Már csak egy dolog van hátra…

23

24

25


Letölteni ppt "Siófok gyöngyszemei."

Hasonló előadás


Google Hirdetések