Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Micra Mini M on-line. Micra Mini M 205 mm 195mm 77mm A Micra Mini egy kicsi és nagyon könnyen kezelhető pénztárgép, mely főként szolgáltatók és kis kereskedelmi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Micra Mini M on-line. Micra Mini M 205 mm 195mm 77mm A Micra Mini egy kicsi és nagyon könnyen kezelhető pénztárgép, mely főként szolgáltatók és kis kereskedelmi."— Előadás másolata:

1 Micra Mini M on-line

2 Micra Mini M 205 mm 195mm 77mm A Micra Mini egy kicsi és nagyon könnyen kezelhető pénztárgép, mely főként szolgáltatók és kis kereskedelmi egységek számára ajánlott. Kis méretének és súlyának, továbbá a csatlakoztatható készülékeknek köszönhetően kiválóan alkalmas állandó pénztárgépnek, de akár a gépkocsiban is üzemeltethető.

3 A gombok leírása A kihúzható és cserélhető billenytűzet feliratok lehetővé teszik a billenytűk egyéni elnevezését.

4 Papírszalag csere Papírszélesség/hossz: 57 mm/ 40 méter Az easy load rendszernek köszönhetően (betöltés, lezárás, nyomtatás) pillanatok alatt kicserélhető a papírtekercs.

5 Nyomtató Termikus, Seiko Gyors és csendes hőnyomtatóval rendelkezik. Nyomtatási sebesség: 21 sor/ másodperc

6 Pénztárgép elöl nézet Pénztáros kijelző Plomba Antena GSM Interfész Billentyűzet Papírtépő

7 Pénztárgép elöl nézet AEE tápellátás LED Tápellátás LED Hiba jelző LED AEE kommunikációs LED Működtető kapcsolók

8 Pénztárgép elöl nézet NAV LED Pénztáros kijelző Nyomtató burkolat

9 Kijelzők Vevőoldali kijelző LED, 8 számjegy Eladóoldali kijelző • alfanumerikus, • háttérvilágítással, • LCD, • 2x24 karakter Vevőkijelző ikonjai és tartalma: NAV jelenik meg, jelezve, hogy az AEE megfelelően működik-e (pénztárgép megszemélyesítve)

10 Billentyűzet • pormentes billentyűzet • gyorseladás gombok definiálása • intuitív keresés az áruadatbázisban Alfanumerikus billentyűzet, mely könnyen használható mind eladási műveletek elvégzésére, mind egyéb műveletekre, a billentyűk multifunkciós tulajdonsága révén. A pénztárgép 30 multifunkcionális billentyűvel rendelkezik.

11 • Lehetőség van csatolt árucikkek értékesítésére, illetve göngyöleg visszavételére. • Normál visszavét • Euró átállás szabályzat szerinti ellátása (Forint mód, vegyes üzemmód, hivatalos Euró mód). • Árucikk szám (PLU): 8179 • Lehetőség van százalékos, illetve összeggel megadott felárat, kedvezményt adni tételre, illetve nyugtára. • Lehetőség van adott gyűjtőhöz tartozó értékesítések felárának, engedményének tiltására (pl. AJT –s termékek esetén). • Lehetőség van maximális ár definiálására árucikkgyűjtő, illetve nyugta esetén, a hibás beütések elkerülésének érdekében. • Lehetőség van mind az utolsó árucikk, mind bármely árucikk azonnali sztornózására nyitott nyugta esetén. • 3 fizetőeszköz plusz a készpénz áll rendelkezésünkre eladáskor (a hitel, a bankkártya és a utalvány megváltoztatható). • Nyolc definiálható valuta, köztük €.

12 • A készülék ergonomikus kialakítású burkolattal rendelkezik, illetve minőségi alkatrészekből épül fel, ezzel biztosítva a hosszú élettartamot és megbízható működést. • kipróbált, hibamentes megoldás • könnyen tisztántartható pénztárgép

13 12 34 56 Pénztárgép csatlakozói (Interfész) 3 – Soros interfész (mérleg) 4 – Fiók csatlakozó 1 – PS/2–es vonalkódolvasó csatlakozó 6 – AEE mini USB 2 – PC port (RS232) 5 – Tápellátás csatlakozó

14 PS/2–es vonalkódolvasó csatlakozó A pénztárgép képes soros, vagy PS/2 csatlakoztatású vonalkódolvasóval működni. A pénztárgéphez a következő beállításokat végezzük el a vonalkódolvasón: • kapcsoljuk ki a prefixumokat (prefix) • PS/2 csatlakozóval rendelkező vonalkódolvasó esetén kapcsoljuk be a vonalkód végét jelző karaktert (suffix) amely leírástól függően CR, vagy (0Dh). • - soros vonalkódolvasó RS-232 esetén az átvitel típusát állítsuk: “9600, even, 8 bit, 1 stop” és kapcsoljuk be a vonalkód végét jelző karaktert (suffix): CR LF (0Dh 0Ah). kód: A10 1 - PS/2–es vonalkódolvasó csatlakozó

15 PC port (RS232) PC/Com PC RS/UTP (kód: A34) Közvetlen kábel csatlakozás: 2 – PC port (RS232)

16 PC port (RS232) 2 – PC port (RS232) converter USB-RS232 (kód: A34) USB A-B A csatlakozás szabványos UTP 5E kábellel lehetséges. A kábel mindkét végén szabványos RJ45-ös csatlakozóknak kell lennie, melyek bekötése megfelel a szabványos Ethernet kábel „egyenes” bekötésének).

17 Pénztárgép csatlakoztatás A pénztárgép PC-RS csatlakozójának és a PC valamely USB portjának csatlakozatásával A csatlakozás szabványos UTP 5E kábellel lehetséges. A kábel mindkét végén szabványos RJ45-ös csatlakozóknak kell lennie, melyek bekötése megfelel a szabványos Ethernet kábel „egyenes” bekötésének). A PC oldali csatlakoztatáshoz használjuk a következő eszközt, amely 4 pénztárgép egyidejű csatlakoztatására alkalmas: - USB/4RS (adapter rendelési kódja: HUR) USB A-B

18 Pénztárgép csatlakoztatás • hez 4 csatornás multiplexer segítségével : • hez 8 csatornás multiplexer segítségével :

19 Pénztárgép csatlakoztatása PC –hez közvetett módon (távoli eléréssel) Pénztárgép csatlakoztatása Telekas modem (MOE) segítségével: A modemen két port található, melynek második RS-232 –es portjára 4 csatornás multiplexer is csatlakoztatható (MUX2). Pénztárgép csatlakoztatása MICRA M2M telemetriai eszköz segítségével

20 Pénztárgép csatlakoztatása PC - Lan multiplexer A Lan multiplexer révén a számítógép hálózatra 4 darab pénztárgépet és soros árellenőrzőt lehet csatlakoztatni. A multiplexer segítségével fix IP cím alapján a lokális hálózaton, WIFI-n vagy akár interneten keresztül is elérhetők a pénztárgépek.

21 Soros interfész (mérleg) Pénztárgép csatlakoztatása mérleghez Lehetőség van az alábbiakban ismertetett mérlegek pénztárgéphez történő csatlakoztatására és azok együttes működésére. Az alábbiakban az összeköttetés metódusához szükséges eszközöket és az összeköttetéshez használható mérlegeket ismertetjük. MICRA Prima MICRA CAT17 MICRA CAT27 MICRA F-200, F-210, G-300, G-310 3 - Soros interfész (mérleg)

22 Pénztárgép csatlakoztatása pénztárgép fiókhoz Megjegyzés: A fenti fiókok a GAMMA fiókcsalád tagjai. Minőségében és kivitelében ezen fiókokat ajánljuk a Micra pénztárgépekhez! További típusokról érdeklődjön a Micra - Metripond Kft. elérhetőségein. 4 - Fiók csatlakozó (SK02)

23 Soros interfész (mérleg) Prima mérleg és külső vevőkijelző csatlakoztatása Micra Jota M pénztárgéphez „Prima mérleg tápegység külső vevőkijelző csatlakozással” (A52) használatával. kód: A52 3 - Soros interfész (mérleg) kód: 00224

24 Soros interfész (mérleg) Mérleg multiplexer CAT17/CAT27 és Prima mérlegekhez Lehetőséget ad 4 Prima és CAT17/CAT27 mérleg csatlakoztatására egy MICRA Mini M pénztárgéphez. 3 - Soros interfész (mérleg)

25 A pénztárgép feszültség ellátása A pénztárgép külső tápegységről kapja a feszültséget és belső akkumulátorral is rendelkezik. A készülék teljes töltöttségű akkumulátorral 6 órán át képes működni, ha percenként 1 nyugtát nyomtatunk, amennyiben a nyugták átlagosan 3 tételt tartalmaznak. Ha az akkumulátor közel üres állapotba kerül, a pénztárgép hangjelzést ad. Ha a pénztárgép külső tápegységét a hálózatra csatlakoztattuk, a pénztárgép belső akkumulátora folyamatosan töltődik. A belső akkumulátor folyamatosan töltődik, abban az esetben is, ha a tápegység csatlakoztatott, függetlenül attól, hogy az bekapcsolt, vagy kikapcsolt állapotban van. Az akkumulátor teljesen lemerült állapotból 5 óra alatt tölthető fel amennyiben a pénztárgép kikapcsolt állapotban van, ha be van kapcsolva, ez az időtartam 8 óra.

26 TÁPKÁBEL 12/24V-OS AUTÓRENDSZEREKBE (00945) TÁPKÁBEL 12V-OS AUTÓRENDSZEREKBE lehetőséget ad MICRA Mini-M pénztárgépek használatára mobil körülmények között Akár a gépkocsiban is üzemeltethető.

27 Złącze AEE mini USB 6 – AEE mini USB USB A/Mini USB-B Belépés USB módba USB módban az AEE teljesen más módon működik, mint normál módban. USB módba lépés előtt csatlakoztatható a pénztárgép a PC-vel (AEE mini USB csatlakozó), az USB módot a menüben választhatja ki. Ezután az AEE átkapcsol USB módba és a PC-n kiolvashatóak az XML és P7B fájlok az AEE-be beépített SD kártya tárolójáról.

28 AEE mini USB 7 – AEE mini USB USB mód funkciói Amikor az AEE USB módban van, akkor az AEE kiolvasáson kívül a pénztárgép más műveletei nem érhetők el. Az USB módból csak a pénztárgép kikapcsolásával lehet kilépni. USB módban össze van kötve a pénztárgép a PC-vel, és fájlkezelő programon keresztül kiolvasható az AEE háttértár tartalma. Az USB mód biztosít olyan virtuális fájl rendszert, amivel minden aláírt log fájt megtekinthető és kiolvasható XML fájl-formátumban (és bináris PKCS7 formátumban). USB módban felhasználó le tudja tölteni a log fájlokat, de azok tartalmát nem tudja módosítnai az SD kártyán. USB mass storage device class

29 Menük tartalma 01 Z JELENTÉSEK 02 X JELENTÉSEK 03 EGYÉB JELENTÉSEK 04 HASZNÁLÓI FUNKCIÓK 05 SZERVIZ FUNKCIÓK 01 NAPI FORGALMI JELENTÉS 02 MŰSZAK ZÁRÁSA 03 GYŰJTŐ ZÁRÁS 04 PLU ZÁRÁS 05 PÉNZÜGYI ZÁRÁS I 06 PÉNZÜGYI ZÁRÁS II 07 GÖNGYÖLEGJEGY ZÁRÁS 01 NAPI LEOLVASÁS 02 MŰSZAK LEOLVASÁS 03 GYŰJTŐ LEOLVASÁS 04 PLU LEOLVASÁS 05 PÉNZÜGYI LEOLVASÁS I 06 PÉNZÜGYI LEOLVASÁS II 07 GÖNGYÖLEGJEGY LEOLVASÁS 08 MAI ÓRÁNKÉNTI LEOLVASÁS 09 ELŐZŐ NAPI ÓRÁNKÉNTI LEOLVASÁS 10 PÉNZTÁRJELENTÉS Számos különböző jelentések közül lehet választani.

30 A szerviz funkciók eléréséhez A szerviz funkciók eléréséhez első lépéseként be kell jelentkeznie szervizként. A bejelentkezés folyamata megegyezik a pénztáros bejelentkezés folyamatával, csak a szerviz jelszót kell használni. Új pénztárgép esetén alapbeállításként a szerviz jelszó 0000. Ezt belépés után megváltoztathatja a Szervizkód. Amennyiben a szerviz kódot elfelejtette, szervizesként történő pénztárgép használathoz a szervizkapcsoló nyomva tartásával egyidejűleg kapcsolja be a pénztárgépet. A szervizkapcsoló megnyomásához fel kell törni a plombát és el kell távolítani a plomba foglalatot, a szervizkapcsoló a plomba foglalat alatti nyíláson érhető el. szervizkapcsoló

31 Szerviz program – JotaMiniServ.exe A szoftver ingyenes és a forgalmazó jelszóval védett weboldaláról letölthető. Hozzáférése a jelszóval védett oldalakhoz csak annak lehet, illetve a szoftvert csak az használhatja, aki jogosult valamely MICRA pénztárgép forgalmazására. A program telepítést nem igényel és Windows operációs rendszereken futtatható. A szerviz szoftver használatának néhány előnye: - Gyors paraméter megadás. - A vevőhöz tartozó paraméterek eltárolhatóak egy vevő egyedi könyvtárban. - A program hibák diagnosztizálására is alkalmas.

32 Technikai paraméterek: AEE egység gyártója, ami a NAV szerverrel kommunikál Sagemcom Az AEE modulba épített SD kártya kapacitádsa16GB Online firmware frissítésAEE + Pénztárgép firmware PLU szám8179 Pénztárosok száma30 Árucikk gyűjtők szama500 Csatolt árucikkek256 Nyomtató termikus, Seiko Nyomtatási sebesség: 21 sor/ másodperc, Papír: 57,5 mm/ 40 méter Billentyűzet alfanumerikus, programozható Billentyűk száma: 30, Gyorseladás billentyűk száma: 8 Kijelzők Eladóoldali kijelző: alfanumerikus, háttérvilágítással, LCD, 2x24 karakter Vevőoldali kijelző: LED, 8 számjegy Portok Portok: mini Jack; RJ 12; RJ 45; PS/2; Mini USB (AEE) Külső eszközökkel való együttműködés: fiók; mérleg vagy másodkijelző; vonalkód olvasó; PC Tápellátás Hálózati: külső 12V tápegység Másodlagos áramforrás: belső akkumulátor Alternatív: 12V autós tápkábel MéretekSzélesség x mélység x magasság (mm): 195 x 205 x 77 Súly: 1,10 kg

33 •A doboz tartalma: •Micra Mini M pénztárgép •Beépített AEE + SIM chip •220v adapter •Felhasználói kézikönyv •Pénztárgép napló •1 tekercs hőpapír

34


Letölteni ppt "Micra Mini M on-line. Micra Mini M 205 mm 195mm 77mm A Micra Mini egy kicsi és nagyon könnyen kezelhető pénztárgép, mely főként szolgáltatók és kis kereskedelmi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések