Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kickstarter esettanulmányok mi a megvalósulás kulcsa?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kickstarter esettanulmányok mi a megvalósulás kulcsa?"— Előadás másolata:

1 Kickstarter esettanulmányok mi a megvalósulás kulcsa?

2 Burning Suns https://www.kickstarter.com/projects/suntzugames/burning-suns-the-conquest- of-a-galaxy?ref=discovery Első pillantásra az ember nem érti miért nem sikerült, de komolyabb utánolvasást követően… Mindent ígér és mindent tud :), de semmit se bizonyít. És a meghirdetés ideje alatt még a játék is fejlesztés alatt volt. Drága - 60 GBP = 22500, igaz worldwide postával. (Amcsik túlfizetnek)

3 Echo Strike https://www.kickstarter.com/projects/1387293124/echo-strike-tank-battle- board-game-2-4-players-and?ref=discovery Mi a baj? Minden. Nincs terv, csak egy prototípus. Elmeséli, hogy jó lesz a játék, de ennyi, semmi info. Információ gyakorlatilag nincs az oldalon. Van egy gameplay, de az is gyakorlatilag fogyaszthatatlan. A pledge levelek teljesen értelmetlenek és az összegük nem fedezi a a célt :D + Van olvasás aláfestő zene :D

4 The Pirate Deck https://www.kickstarter.com/projects/1615685151/the-pirate-deck-a-quick- card-and-coin-game-for-all?ref=discovery Gyenge mechanizmus/rossz célközönség => ez inkább 7+os gyerekjáték Egyébként a kampány felépítése egészen jó. Van szabály, videó, vázlatos, de elég részletes játékismertető. Drága a nemzetközi szállítás (több, mint a játék!) A videó viszont alacsony költségvetésű, de kreatív! (Viszont unalmas :S)

5 Legends of Rakasa https://www.kickstarter.com/projects/1012997627/the-legends-of- rakasa?ref=discovery A videó jó részében mechanizmus töredékeket magyaráz és nem kedvet csinál. A design nem populáris. Nincs semmi információ a mechanizmusról, csak annyi, hogy kirakod a terepet, megölöd a szörnyeket és fejleszted a cuccaidat. Nincs lehetőség arra, hogy megismerjük a játékot.

6 Shipwrights of the Northern Sea https://www.kickstarter.com/projects/1580013233/shipwrights-of-the-north-sea Kiváló (és egyedi) megjelenés. A felvezető videó elmeséli a játék célját és hangulatát, meg nagy vonalakban a játékmenetet. Alatta pedig egy videó pont eléggé részletesen elmeséli a mechanizmust. Ezt követi egy valódi játékvideó és a szabálykönyv. Kb 10 perc alatt tejesen megismered a játékot a részletkérdések kivételével. És a videók alatti zene nagyon jó :D

7 Coin Age https://www.kickstarter.com/projects/michaelmindes/coin-age-a-pay-what-you- want-area-control-microgam Ez a legújabb koncepció ami hódit Kickstarteren. Max 10$ból (nemzetközi házhozszállítással) előállítható minijátékok. Az emberek harapnak arra, hogy csak pár dollárért már "kapnak valamit". Általában olyan játékok amelyek egy "nagy" játékban a mechanizmus valamely elemét alkotnák, de így kiemelve könnyed kis mikrojátékok. Mellesleg ez van az aktuális JEM mellékletében is.

8 The Lord of the Ice Garden https://www.kickstarter.com/projects/1759497187/the-lord-of-the-ice-garden- strategic-board-game Tetszik, ahogy bevezet abba, hogy ez milyen játék. ●A címben benne van már, hogy stratégiai lesz. ●A lead is jó, és után a képek is, amik a figyelmet megragadják, és tovább mélyítik a játékkal kapcsolatos ismereteket. ●A játékmenet tömören van megfogalmazva, ez is jó. Szót érdemel még az árazás is, ami szerintem profi. A videók minősége ugyanakkor szerintem túlzás. Kevesebb is elég lett volna.

9 Future Inc. High-tech Stakes https://www.kickstarter.com/projects/1411041578/future-inc-high-tech-stakes- the-boardgame A grafika lett a veszte? Bár a videó se túl professzionális. (pl. 2:26) Későn kezdődik a lényeg. Egy csomót kell lefele tekerni, hogy ne olyanokról olvasson az ember, mint "why kickstrater", "the box". Az oldal közepén van először szó a játékélményről magáról, egy letölthető szabály formájában. Majd pedig azt egy turn order leírás követi, mely nem adja át azt, hogy miről szól a játék és hogyan éri el azt.


Letölteni ppt "Kickstarter esettanulmányok mi a megvalósulás kulcsa?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések