Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

. Mária megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta és jászolba fektette, mert nem jutott nekik hely a szálláson. Lk. 2,7 Istállóban született.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: ". Mária megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta és jászolba fektette, mert nem jutott nekik hely a szálláson. Lk. 2,7 Istállóban született."— Előadás másolata:

1

2

3 .

4 Mária megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta és jászolba fektette, mert nem jutott nekik hely a szálláson. Lk. 2,7 Istállóban született.

5 .

6 Mondjátok meg Sion leányának: Nézd, királyod jön hozzád, szerényen, szamárháton, a teherhordó állat csikaján. Mt 21.5 Bevonul t Jeruzsálembe.

7 .

8 Aztán vizet öntött egy mosdótálba, majd hozzáfogott, hogy sorra megmossa, s a derekára kötött kendővel megtörölje tanítványainak a lábát… Példát adtam, hogy amit én tettem, ti is tegyétek meg. Jn 13.5; 15 Megmosta lábaikat.

9 Mert ki nagyobb, aki az asztalnál ül, vagy aki felszolgál? Nyilván az, aki az asztalnál ül. Én mégis úgy vagyok köztetek, mintha a szolgátok volnék. Lk 22.27 Mindenki szolgája lett.

10 De sokan nem értették meg az életet, amit ajánlott. De sokan nem értették meg az életet, amit ajánlott..

11 A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ. Jn 1.10 Elutasították, pedig megmenteni jött.

12 Megkínozták, s ő alázattal elviselte, nem nyitotta ki a száját. Mint a juh, amelyet leölni visznek, vagy amint a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta ki a száját. Iz 53.7 Csendes, hallgatag vádlói előtt.

13 Közben leköpdösték, fogták a nádat s verték a fejét. Miután így csúfot űztek belőle, levették róla a palástot, s ráadták saját ruháját. Aztán elvezették, hogy keresztre feszítsék. Mt 27.30- 31 Értünk gúnyolták…

14 Elítélték és keresztre feszítették ezt az embert anélkül, hogy tudomást vettek volna a jobb életről, amit felkínált..

15 Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt. Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember. Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszt halálig. Fil. 2, 5-8 Lehajolt a mi szívünkig.

16 . Szenvedés, kín és sötétség.

17 Vele együtt két gonosztevőt is keresztre feszítettek, az egyiket jobbról, a másikat balról. Mt 27.38 Gonosztevők között keresztre feszítik.

18 . Három napig a nap nem ragyogott, a hold nem világította meg a földet, de a harmadik napon megtörtént.

19 A Húsvét azért van, hogy emlékezzünk, erre a csodára amit feltámadásnak hívnak..

20 Szelíden várj, és nyisd ki szíved ajtaját, hogy Ő beléphessen.

21 Jézus kérlek jöjj, bocsásd meg bűneimet, tölts el szereteteddel, és add meg nekem az örök élet ajándékát! Ámen.

22 Krisztus meghalt, de Feltámadt! És mindez azért, hogy megtanítson eldobni a bűneinket és feltámasztani az ártatlanságot, a jóságot a becsületet, amik el vannak temetve a szívünk mélyén..

23 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. Jn 3.16

24 „Ha kételkednél az élet erejében és a megújulás hatalmában, csupán figyelj az óriási kőtömb észrevehetetlenül piciny résén áttörő fűszál csodájára.”

25 A mi kezünkre adta önmagát, engedte, hogy az emberek keresztre feszítsék. Mielőtt azonban az ég és a föld között karját kitárta, meg akarta ünnepelni tanítványaival a húsvétot. Jézus keresztáldozata előtti nagy szeretet tette, az Oltáriszentség megalapítása, hogy itt maradhasson közöttünk.

26 A világtörténelem legnagyobb eseménye, a megváltás tette egy kopár hegyen ment végbe. Ez az egyedülálló esemény újra és újra valóságosan jelen lesz az oltáron.

27 Érezzem át az átváltoztatásban a drámai valóságot, hogy milyen nagy titok részesévé tesz az Úr! Az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztus!

28 Uram! - köszönöm nagy szeretetedet, hogy minden emberért, - értem személyesen is - véredet ontottad. Köszönöm, hogy az Oltáriszentségben felfedezhetem ajándékozó szereteted határtalanságát.

29

30


Letölteni ppt ". Mária megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta és jászolba fektette, mert nem jutott nekik hely a szálláson. Lk. 2,7 Istállóban született."

Hasonló előadás


Google Hirdetések