Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TISZA MENTŐCSOPORT MŰKÖDÉSE

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TISZA MENTŐCSOPORT MŰKÖDÉSE"— Előadás másolata:

1 A TISZA MENTŐCSOPORT MŰKÖDÉSE

2 Előzmény-tapasztalat:
Szakértői elemzések (borsodi árvíz, vörös-iszap katasztrófa), A kárfelszámolásra és mentésre létrehozott különböző állami, önkormányzati szervek kapacitása és készsége korlátozott, Hosszan elhúzódó, komplex kárfelszámolási munkálatok hatékony kezelése sokoldalú igényeket támaszt.

3 A TISZA MENTŐCSOPORT MEGALAKÍTÁSA
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés határozati javaslatot fogadott el a TMCS felállításáról és támogatásáról. JNSZ MKI igazgatójának javaslatára, a BM OKF főigazgatójának jóváhagyásával, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Elnöke egyetértésével elfogadták a TMCS létrehozásáról szóló Megalakítási Tervet.

4 Tagjai: Magyar Vöröskereszt (Központi Rendeltetésű Mentőegysége),
Mentő és Tűzoltó Egyesület Túrkeve, Szolnoki Repülő Egyesület, Búvár Kft., Kamion és Autómentő Kft., Oxylog Betegszállító Kft., Életjel Mentőcsoport, Magyarok Terepjárókkal a bajbajutottakért Alapítvány

5 A TMCS alkalmazása: Megyei szinten a veszélyeztetett település polgármestere kezdeményezésére a megyei közgyűlés elnökének döntése alapján; Országhatáron belül, a másik – érintett – megye felkérésére (a JNSZ Megyei Közgyűlés Elnöke rendelkezése alapján), ekkor azonban az irányításért és a feltételek megteremtéséért az érintett megyei közgyűlési elnök a felelős; Katasztrófa sújtotta szomszédos ország területén, illetve nemzetközi segélycsapatok keretében.

6 Feladatok, célok: Folyamatos elméleti és az előírt gyakorlati képzés (gyakorlatok) végrehajtása, A folyamatos, hatékony működés (finanszírozás) biztosítása, A TMCS összetételének és készségeinek tovább fejlesztése es évi pályázati részvétel Csapatépítés.


Letölteni ppt "A TISZA MENTŐCSOPORT MŰKÖDÉSE"

Hasonló előadás


Google Hirdetések