Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gazdasági katalizátor az interneten

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gazdasági katalizátor az interneten"— Előadás másolata:

1 ÜZLET@HÁLÓN Gazdasági katalizátor az interneten
A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

2 A kamara feladatai I. A térség fejlesztése, a saját álláspontja és a gazdálkodó szervezetek döntéseinek megalapozottsága érdekében érdekében adatokat gyűjt, és az adatok alapján a gazdasági folyamatokról elemzéseket készít. Előmozdítja a gazdasági tevékenység infrastruktúrájának fejlődését – az információs technológia területén is. Fejleszti a gazdaság, a vállalkozások informatikai kultúráját, az e-business terén rendszereket dolgoz ki és működtet. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

3 A kamara feladatai II. Ösztönzi és támogatja a gazdasági szervezetek innovációs folyamatait. (A fogadóközeg, a vállalkozások alkalmasak legyenek a kutatási eredmények, az újdonságok befogadására.) Közreműködik a kereskedelemfejlesztésben. Részt vesz a gazdasági tájékoztató és propagandamunkában. Segíti a hazai vállalkozások globális piacra jutását. Előmozdítja a gazdasági együttműködést, mind a belföldi piacon, mind a külgazdaság területén. Szolgáltatásokat nyújt a vállalkozások számára, amelyet évente kb. tízezren vesznek igénybe. (A PBKIK mintegy 1500 taggal rendelkezik, ezek 99 százaléka kkv.) A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

4 A PBKIK e-business projektje
A PBKIK stratégiai célja, hogy modern, szolgáltató gazdasági önkormányzattá fejlődjön; tevékenységével segítse a hazai vállalkozások versenyképességének növekedését a globális piacon, növelje információval való ellátottságukat, fejlessze kommunikációjukat; a kamarai hivatal, mint ügyintéző szervezet a modern technológia vívmányainak alkalmazásával gyorsabban, rugalmasabban legyen képes kiszolgálni a vállalkozások igényeit. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

5 www.pecsikamara.hu www.pbkik.hu
A kamarai átalakulás (kötelező tagság megszűnése) kapcsán az összegyűjtött tagi igények és a kamara gazdaságelemzési munkája alapján a kamarai vezetés úgy gondolta, hogy az információs és kommunikációs rendszerek használatával segítheti a kis- és középvállalkozások eredményes tevékenységét. Első lépésként tartalmában, formájában, működésében a kor követelményeiknek megfelelően átalakítottuk a kamarai portált. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

6 A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

7 A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

8 Alapinformációk a portálon
Hírek, törvénymódosítások, elemzések Pályázatok, rendezvények, tanfolyamok, kiállítások, kiadványok A kamara testületei, tevékenysége, városi irodái ÜZLETI ADATBÁZIS A rendszer kétszintű, a tagok jelszóval védett információkhoz is hozzáférnek. Az aktuális információkról, üzleti ajánlatokról a tagok automatikusan, elektronikus hírlevélben is értesülnek – a baranyai felhasználók fele előfizető! A vállalkozások részéről igény volt, hogy közvetlenül, az ügyintézők kihagyásával hozzáférhessenek a belső információkhoz. Emiatt alakítottuk kétszintűvé a rendszert. A rendszer egyszerűsíti az ügyintézést, élőmunka kímélő, kis létszámú munkatársi gárda miatt is előnyös. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

9 A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

10 Az adatbázis továbbfejlesztése
Vállalkozások (cégadatbázis) Termékek/szolgáltatások Külső és belső üzleti ajánlatok K+F adatbázis – ÚJ Szálláshely katalógus – ÚJ! Vendéglátóhely katalógus – ÚJ! Gazdasági ingatlan adatbázis – ÚJ! Befektetési ajánlat adatbázis – ÚJ! Mesterek, lakossági szolgáltatók adatbázis – ÚJ! A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

11 A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

12 A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

13 A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

14 Tetszőleges számú termék
Saját internetes cím!!! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara - nettó árbevételét tekintve - a TOP 50-be tartozó tagvállalkozásairól igyekeztünk minél bővebb információt feltenni a portálra: nemcsak az alapadatokat, hanem a tulajdonosi struktúrára, vezetőkre vonatkozó adatokat, bankszámlaszámot, gazdálkodással összefüggő adatokat is. A cégek saját honlapját egy kattintással behívhatjuk. Tetszőleges számú termék A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

15 Céglogó elhelyezési lehetőség Csak egy kattintás a cég honlapja!
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara - nettó árbevételét tekintve - a TOP 50-be tartozó tagvállalkozásairól igyekeztünk minél bővebb információt feltenni a portálra: nemcsak az alapadatokat, hanem a tulajdonosi struktúrára, vezetőkre vonatkozó adatokat, bankszámlaszámot, gazdálkodással összefüggő adatokat is. A cégek saját honlapját egy kattintással behívhatjuk. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

16 Fogadókészség növelése
Az EU-ban a magyar vállalkozások utolsó előtti helyen állnak az e-business terén… A projekt sikerességének alapfeltétele a vállalkozások oldalán a számítógépesítettség, internetes kapcsolat, informatikai ismeretek, internetes aktivitás. Ehhez a kamaránk akciókat, térítéses és térítésmentes képzéseket indít, indított! Adjunk szemléletes képet az új, továbbfejlesztett szervezetről. Mindenképpen mutassuk be a hallgatóság által a jövőben élvezett előnyöket. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

17 Eredmények továbbvitele I.
Akció a kis- és középvállalkozásoknál a szélessávú internet előfizetések elterjesztésére Számítástechnika, e-business tanfolyamok, E-future tréning A kkv-k felkészítése az e-közigazgatás szolgáltatásainak igénybevételére, e-ügyintézésre E-business klub Vállalkozók távoktatása – E-Learning E-ügyintézés bevezetése a kamaráknál, csatlakozás az e-közigazgatásban induló kezdeményezésekhez A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

18 Eredmények továbbvitele II.
A kamarai portálok és a vállalkozói adatbázis kapcsolódása online videó-archívum rendszerhez (PR), digitális térképhez Online szállásfoglalási rendszer (az adriatica.net mintájára). Online szakképzési adatbázis a kamarai üzleti adatbázishoz kapcsolódóan. A gazdasága által támasztott igények előrejelzése a szakképzés felé. „Fehérgalléros” online állásbörze a kamarai üzleti adatbázishoz kapcsolódóan A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

19 Eredmények továbbvitele III.
A rendszer folyamatos fejlesztése, rugalmas alkalmazkodás az igényekhez Az Európai Unió hasonló rendszereihez való hozzákapcsolhatóság megteremtése Valódi e-piactér kialakítása Elektronikus aláírás szolgáltatás nyújtása a vállalkozások számára A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

20 www.pbkik.hu www.pecsikamara.hu www.uzletahalon.hu
Köszönöm a figyelmet! Együtt működünk! az e-business területén is 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. 7602 Pécs, Pf.: 109 Tel.: 72/ , Fax: 72/ A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.


Letölteni ppt "Gazdasági katalizátor az interneten"

Hasonló előadás


Google Hirdetések