Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Romantic-instrumental-music Automatikus Sophia Loren 1934. 09. 20-án született Pozzuoli-ban, Olaszországban. Édesanyja Romilda Villani, illetve édesapja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Romantic-instrumental-music Automatikus Sophia Loren 1934. 09. 20-án született Pozzuoli-ban, Olaszországban. Édesanyja Romilda Villani, illetve édesapja."— Előadás másolata:

1

2 Romantic-instrumental-music Automatikus

3 Sophia Loren 1934. 09. 20-án született Pozzuoli-ban, Olaszországban. Édesanyja Romilda Villani, illetve édesapja Riccardo Scicolone után a Sofia Villani Scicolone nevet kapta.

4 A férfi elhagyta az állapotos Romildát, de aztán egy időre visszatért hozzájuk. Sofia sovány, beteges kislány volt.

5 A háborús évek alatt a család nagy szegénységben élt Pozzuoliban. Romilda nem tudott elhelyezkedni, viszont újabb lánygyermeket szült. A nagyszülők támogatták a férfi nélküli csonka családot.

6 A háború befejezése után Sofia gyönyörű lánnyá serdült. Az anya benevezte a közeli Nápoly egyik szépségversenyére.

7 A családi legenda szerint Romilda függönyből varrt ruhát Sofiának. A versenyen a 15 éves szépség második helyezést ért el.

8 1950-ben az egész család felköltözött a fővárosba. A céltudatos mama kivette Sofiát az iskolából, és állandó statiszta állást szerzett neki a Cinecittában.

9 A következő évben egy nagy magazin modellként szerződtette a lányt, aki Sofia Lazzaróra változtatta nevét.

10 A fiatal Sofia véletlenül találkozott Carlo Pontival, az akkor 40 éves producerrel. A férfi próbafelvételre hívta a lányt, ám a végeredmény nem volt meggyőző.

11 A megkérdezettek akkori véleménye szerint Sofia nem elég fotogén (!), túl magas (173 cm), sem az alakja, sem a mozgása nem megfelelő.

12 A szerelmes producer azonban nem adta fel, és elhatározta, hogy sztárt csinál pártfogoltjából.

13 Javaslatára a lány felvette a Sophia Loren nevet, addigi keresztneve Sofia volt, de Ponti szerint a Sophia elegánsabb. A Loren egy svéd színésznő, Martha Toren vezetéknevének apró átalakításából származott.

14 Sophia első főszerepe az Aida volt, 1953-ban. Az Aida sikere nyomán Loren egyre több szerepet kapott, immár nemcsak Ponti pártfogása miatt, hanem saját tehetsége okán is.

15 Hamar összekerült pályafutása legkedvesebb partnerével, Marcello Mastroiannival is, akivel az évek során összesen 13 filmet forgatott.

16 Az olasz sikerek hatására Ponti úgy gondolta, hogy elérkezett az idő Hollywood meghódítására is.

17 A legrangosabb rendezők és a kíváló partnerek társaságában a tengerentúlon is egyre többen jegyezték meg az olasz szépség nevét és arcát.

18 Sophia 1957-ben ismerkedett meg Cary Granttel. Loren már fiatal lányként rajongott a híres amerikai sztárért, aki gálánsan felajánlotta, hogy segít Sophiának az angol nyelv gyakorlásában.

19 Munkakapcsolatuk szerelemmé mélyült. A színésznőt kételyek gyötörték, szerette Pontit, hálás volt a férfi támogatásáért, de a producer nős volt.

20 A független Cary Grant megkérte szépséges partnernője kezét. Ponti ekkor gyors cselekvésre szánta el magát, Mexikóban sikerült elválnia, és 1957. szeptember 17-én mexikói törvények szerint nőül vette Sophiát.

21 Az olasz törvények szerint viszont a házasság érvénytelen volt, a hazai sajtó pedig kíméletlen támadásokat intézett a házaspár ellen. Cary Grant tökéletes lovagként viselkedett, és élete végéig Sophia egyik legjobb barátja maradt.

22 A hollywoodi produkciók ellenére Sophia végül egy olasz filmmel, az 1960-ban bemutatott „Egy asszony meg a lánya” című filmmel vált igazán világhírű, elismert színésznővé.

23 Sophia csodálatos alakítást nyújtott. Saját bevallása szerint háborús évei összes fájdalmas élményét beleadta a szerepbe, és kicsit saját anyját, Romildát is játszotta. Játékáért 1962-ben elnyerte a legjobb női alakítás Oscar-díját.

24 Innentől kezdve nemzetközi sztárnak számított. Újabb amerikai szerződést kapott, és látványos, fordulatos kalandfilmekben osztottak rá vezető szerepeket.

25 A látványos, de színészileg kisebb kihívást jelentő szuperprodukciók mellett Sophia Európában is folyamatosan dolgozott.

26 Az 1963-ban bemutatott „Tegnap, ma, holnap”-ban a temperamentumos Sophia három különböző nőtípust formált meg ellenállhatatlanul. E filmben látható emlékezetes sztriptízjelenete is.

27 Sophia karrierjének alakulása a színésznő legmerészebb álmait is felülmúlta, ám egy darabig úgy tűnt, a gyerekek iránti vágya beteljesületlen marad.

28 Kétszer is elvetélt, mígnem 1968-ban a harmadik terhessége idején hónapokon keresztül ki sem kelt az ágyból, és a legszigorúbb orvosi utasításoknak is alávetette magát, hogy a magzat megmaradjon.

29 A rendkívüli elővigyázatosságnak köszönhetően végül megszületett első gyermeke, a kis Carlo, majd 4 év múlva, hasonló előzmények után második fia, Eduardo.

30 Sophia példás családanyának bizonyult, ami a sztárvilágban kevésbé jellemző.

31 Fényes karrierjét az az adócsalási botrány sem törte ketté, amely miatt kénytelen volt férjével együtt Svájcban letelepedni. Évekkel később, ellenállhatatlan honvágya miatt végül rászánta magát, hogy – nagy publicitás mellett – leülje az emiatt kiszabott büntetését, és hazatérhessen.

32 Okosan használta fel nevének reklámértéket, mikor előbb szakácskönyvekkel, később divatos és igényes kivitelezésű szemüvegekkel jelent meg az üzleti életben.

33 Barátnője, Audrey Hepburn halála után tovább folytatta néhai kolléganője munkáját a UNICEF jószolgálati nagyköveteként, bár egy ilyen témájú képet sem találtam róla az interneten.

34 2004-ben nagyobbik fia, Carlo (karmester) egyházi esküvőjét a budapesti Bazilikában tartotta. Mészáros Andrea hegedűművésznőt vette feleségül, akivel néhány éve Bécsben ismerkedett meg. Carlo és Andrea

35 Nagyon sok nemzetközi film díjjal rendelkezik, köztük nem egy életműdíjjal: Oscar-díj, Golden Globe-díj, David di Donatello-díj, Ezüst Szalag-díj, Bambi-díj, Tiszteletbeli César-díj. Több fílmfesztiválon nyert nem egy díjat: a Cannes-i filmfesztiválon, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Velencei filmfesztivál-on és a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon.

36 Sophia Loren az egyetemes filmtörténet egyik legnépszerűbb sztárja. Egyike azon kevés filmcsillagnak, aki nemcsak a közönség, hanem a kollégák körében is igen népszerű, bár magánéletében Ő sem mentes a sztár-allűröktől. Jelenleg is aktívan részt vesz a filmvilágban, különböző filmekben vállal szerepeket.

37 Nemcsak színésznőként közismert, a tökéletes feleség, családanya és háziasszony mintaképének számít, főleg hazájában. Évtizedek óta a női elegancia egyik megtestesítője, aki napjainkban is vonzó, gyönyörű és érzéki asszony. 2010.06.06.


Letölteni ppt "Romantic-instrumental-music Automatikus Sophia Loren 1934. 09. 20-án született Pozzuoli-ban, Olaszországban. Édesanyja Romilda Villani, illetve édesapja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések