Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyerekek a hálón – gyerekek a hálóban? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia A média hatása a gyerekekre és a fiatalokra 2015. szeptember 29 – október 1. Balatonalmádi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyerekek a hálón – gyerekek a hálóban? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia A média hatása a gyerekekre és a fiatalokra 2015. szeptember 29 – október 1. Balatonalmádi."— Előadás másolata:

1 Gyerekek a hálón – gyerekek a hálóban? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia A média hatása a gyerekekre és a fiatalokra 2015. szeptember 29 – október 1. Balatonalmádi Bakonyi Eszter, Ph.D. Piackutató elemző Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2015. október 1.

2 2 Otthon internetező gyerekek a magyar háztartásokban A magyarországi háztartások körében Forrás: NMHH-kutatás, Távközlési szolgáltatások használata a lakossági felhasználók körében, 2014.

3 3 Egyedül internetező gyerekek (%) *A 18 éven aluli gyerekkel együtt élő, legalább 14 éves internetezők körében Forrás: NMHH-kutatás, Lakossági internethasználat, 2014.

4 4 Szülői kontroll (%) A 18 éven aluli gyerekkel együtt élő, legalább 14 éves internetezők körében *Ahol a gyerek internetezik otthon asztali vagy hordozható pc-n. **Ahol a gyerek internetezik otthon okostelefonon vagy táblagépen. Forrás: NMHH-kutatás, Lakossági internethasználat, 2013.

5 5 Ki járatosabb az internetezésben? A legidősebb gyerek életkora szerint, a 18 éven aluli gyerekkel együtt élő, legalább 14 éves internetezők körében FELNŐTTEK: a 14-17 éves gyerek szülője vagy vele élő felnőtt családtag a válaszadó, ahogy a többi korcsoportnál is. GYEREKEK: a 14-17 éves gyerek a válaszadó. Forrás: NMHH-kutatás, Lakossági internethasználat, 2013.

6 6 Miért nem használnak szülőikontroll-szoftvert?(%) A 18 éven aluli gyerekkel együtt élő, legalább 14 éves internetezők körében, akik tudnak szülőikontroll-szoftverről, de náluk nem használják. Forrás: NMHH-kutatás, Lakossági internethasználat, 2014.

7 7 Szülői kontroll a gyerek tévézésénél, internetezésénél (%) A 18 éven aluli gyerekkel együtt élő felnőttek körében Forrás: NMHH-kutatás, Fogyasztói tudatosság, 2014.

8 8 Köszönöm a figyelmet! Hasznos linkek: http://gyermekbarat.nmhh.hu/ http://internethotline.hu/ http://biztonsagosbongeszes.org/ További kérdés: bakonyi.eszter@nmhh.hu


Letölteni ppt "Gyerekek a hálón – gyerekek a hálóban? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia A média hatása a gyerekekre és a fiatalokra 2015. szeptember 29 – október 1. Balatonalmádi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések