Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Valóságos füstnek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Valóságos füstnek."— Előadás másolata:

1 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Valóságos füstnek megfelelő technológia alkalmazása a tűzvédelem területén

2 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. Firefog füst jellemzői www.firefog.eu  Egészségre nem ártalmas,  Nem marad vissza lecsapódó folyadék részecske,  Gyorsan felfelé áramlik, és fentről tölti ki a teret,  Tartós – zárt térben több mint egy órán keresztül megmarad.  Kiadós – 1 ml folyadékból kb. 1 m 3 füst fejlődik.

3 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. Firefog füstölési technika alkalmazási lehetőségei a megelőzésben www.firefog.eu Tűzszakaszok:  Tűzszakaszok zárásának vizsgálata.  Füstelvezetés vizsgálata a tűzszakaszban.  A menekülési útvonalak füstmentességének, ill. füstmentesítésének vizsgálata.

4 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. Firefog füstölési technika alkalmazási lehetőségei a megelőzésben www.firefog.eu Szellőztető, füstelszívó légkondicionáló berendezések:  Tömítettségi vizsgálat.  Füstelszívás hatékonyságának vizsgálata.  Füst terjedésének vizsgálata a légtechnikai rendszereken keresztül.

5 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. Firefog füstölési technika alkalmazási lehetőségei a megelőzésben www.firefog.eu Füst terjedésének láthatóvá tétele:  Menekülési, menekítési gyakorlatok.  Füstjelzők elhelyezésének, működésének vizsgálata.  Beépített tűzvédelmi rendszerek működésének ellenőrzése. Sokkal megbízhatóbb mint a számítógépes szimuláció!

6 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. Firefog füstölési technika alkalmazási lehetőségei a mentő, beavatkozó egységeknél www.firefog.eu Praktikus eszköz a gyakorlatoknál:  Beavatkozások gyakorlása, légzőkészülékben.  Hőkamera alkalmazásának gyakorlása.  Mobil ventillátorok alkalmazásának gyakorlása.  Személyek mentésének gyakorlása.  És még sok más ……….

7 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. www. firefog.eu 60 percig megmaradó füst Bécsi tűzoltóság kellemetlen maradékok nélkül Lenzing AG kutatóintézete A lépcsőházban 12 másodperc alatt emelkedik a füst egy emeletnyi magasságot.

8 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. www. firefog.eu A vízsugár nem bontja, nagy sűrűségű füst. Tartományi Tűzoltóiskola Burgenland

9 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. 292. § Az építmények kialakítása során biztosítani kell, hogy a) a felszabaduló hő és füst a lehető leghatékonyabb módon eltávozhasson a szabadba, b) a felszabaduló hő ne csökkentse káros mértékben a teherhordó szerkezetek állékonyságát, c) az erre szolgáló eszközök, berendezések az előírt időtartamig hatékonyan és üzembiztosan működjenek, d) a benntartózkodók menekülési útvonalára a fejlődő hő és füst ne, vagy csak olyan mértékben juthasson be, ami még nem nehezíti a menekülést (látótávolság, menekülési út felismerése, mérgező gázok hiánya), a menekülési útvonalra előírt egyéb feltételekkel közösen, e) a tűzoltóságnak legyen lehetősége a hő és füst elleni védelem eszközeinek hatékony használatára, a füst- és tűzterjedés befolyásolására, és f) a tűzoltás elősegítése érdekében a szükséges helyeken kialakuljon a megfelelő füstmentes levegőréteg. www.firefog.eu OTSZ

10 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. www. firefog.eu „Reális viszonyoknak megfelelő gyakorlatok – Jól felkészült, képzett tűzoltók”

11 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. Köszönöm figyelmüket! Feicht Ferenc FeWe Biztonságtechnika Kft. www.fewe.hu copyright@firefog technology


Letölteni ppt "Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Valóságos füstnek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések