Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Érkezés – Beléptetés – Kártyahasználat Tájékoztató – 2016.09.12.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Érkezés – Beléptetés – Kártyahasználat Tájékoztató – 2016.09.12."— Előadás másolata:

1 Érkezés – Beléptetés – Kártyahasználat Tájékoztató – 2016.09.12.

2 Érkezés – Beléptetés - Kártyahasználat Hol tartunk ma (2016.09.12.)? A tavaly és az idén érkezettek kaptak kártyát. Akiknek a régi kártyájuk nem működött, vagy elhagyták, azokét pótoltuk. Minden készen áll ahhoz, hogy az étkezés után (bár tavaly akik nem kaptak kártyát, jeggyel étkezhettek) a belépésnél is elkezdjük használni a kártyákat. Az első időszakban arra leszünk kíváncsiak, hogy bírja-e a rendszer a teljes terhelést. Ez eltarthat 1-2 hónapig; reméljük, csak eddig! A biztonság kedvéért ebben az időszakban a diákportások ugyan úgy felírják a későket!!!

3 Érkezés – Beléptetés - Kártyahasználat Fontos!!! Ha beérkezel, minden esetben regisztrálj (olvastasd le a kártyát); akkor is, ha nyitja az ajtót a kártyád és akkor is, ha tudod, hogy késtél, és már valószínűleg nem fogja nyitni. A portások fognak beengedni, ha te nem tudod a kártyáddal nyitni az ajtót. Csak egyszer érintsd a kártyádat a leolvasóhoz!!! Ha elsőre nem nyitotta ki, akkor vélhetőleg másodjára sem fogja… Azon az útvonalon közlekedj, ami számodra használható!!! Ha nem vagy kollégista, akkor reggel ne a kollégium felől próbálj bejönni az iskolába… Ha kollégista vagy, akkor meg ne az iskolai főbejáraton… Hiába engednek be a többiek; vagy tudsz bejönni akkor, amikor éppen nyitva van az ajtó, a belépésed érvénytelen, mivel nem a neked kijelölt belépési pontot használtad. A kollégium területén a reggeli órákban (és este) csak a kollégisták tartózkodhatnak.

4 Érkezés – Beléptetés - Kártyahasználat Mit tegyél, ha reggel nem találod a kártyát… és már indulni kell… - ?! Gyere! Emiatt ne késs el! A keresés miatt meglehet még a tanóráról is elkésel. Maximum 5 perc késést regisztrálunk… Ha ez előfordul 1x-2x, attól még nem kerül veszélybe a tanév végi nevelőtestületi dicséreted… DE!!! Hazaérkezésed után próbáld megtalálni a kártyádat! Ha nem találod, akkor a szüleid betelefonálhatnak az 46/500180/140-es üzenetrögzítőre, jelezve, hogy másnap új kártyát fogsz kérni. Ezt másnap reggel személyesen is jelezd a portán! Ezt az üzenetet továbbítva megkapják azok a személyek is, akik a kártyát fogják készíteni. A kártyát csak akkor kezdik el készíteni, ha másnap ezt TE személyesen jelzed. Az új kártya készítésének díja 1000Ft/alkalom. ha elhagytad a kártyát? Ha biztosan tudod, hogy elhagytad, akkor nincs mire várni, készíttess egy újat. 1000Ft-ba kerül.

5 Érkezés – Beléptetés - Kártyahasználat Mit tegyél, ha hibásan van a kártyán a neved, vagy egyéb adat? Bocsánat a pontatlan adatért!!! Viszont, ha téged nem zavar, akkor bennünket sem. Ha zavar, akkor Orosz Gábor bácsi készít neked egy újat, ha a régit leadod. A 3., 4. neved nem biztos, hogy minden esetben rajta van, azt ne is keresd… ha kopik a kártyádról a nyomtatott rész? Természetesen nem „kamaszbiztos” a nyomtatás… Drótkefével és egyéb erős behatással le lehet róla szedni. Vigyázz a kártyádra! A pénztárban vásárolhatsz hozzá tokot és nyakpántot is. Hajlékony átlátszó kártyatokba magad is elhelyezheted. Ha mégis megkopna, akkor Orosz Gábor bácsi újra nyomtatja neked; az elsőt ingyen…

6 Érkezés – Beléptetés - Kártyahasználat Hogyan készülnek el a kártyák? Fényképezés – Laboráns (Orosz Gábor bácsi) Nyomtatás - Laboráns Beléptető szoftver - Rendszergazda Egyéni kérések (pl. kerékpárral jár, oldalsó ajtót szeretne használni) – Nevelési ig.h. Menza szoftver – Menza ügyintézés Kártyapótlás esetén átvétel és fizetés – Pénztár Tok/nyakpánt – Pénztár

7 Érkezés – Beléptetés - Kártyahasználat Mi a célja a kártya használatának? Tudjon közlekedni a diák az engedélyezett időszakokban akkor is, ha a portás épp nincs a helyén. Pontosabban lássuk a reggeli érkezéseket! Mobil eszköz segítségével (később) hétfő reggel is így kell majd érkezni az avasi templomba. Kaphasson jelzést (e-mail / sms) a szülő, ha a gyerek nem érkezett meg (kialakítás alatt) vagy arról, hogy mikor hagyta el az iskolát… Letiltható legyen a nem fizető menzás! Esetleg menüválasztás (később) … Könyvtári kölcsönzés (kialakítás alatt) Egyebek: Lift használata sérülés korlátozott mozgásképesség estén (kialakítás alatt) ? – adjatok ötletet, hogy szerintetek még mire lehetne használni az iskolai folyamatokban (az ésszerűség figyelembevételével)

8 Érkezés – Beléptetés - Kártyahasználat


Letölteni ppt "Érkezés – Beléptetés – Kártyahasználat Tájékoztató – 2016.09.12."

Hasonló előadás


Google Hirdetések