Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment."— Előadás másolata:

1 A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment Tatay Sándor Alapítványi Magániskola 1

2 Non-Profit szervezetek Fogalma: Nem haszonszerzés a céllal tevékenykednek. Lehetnek közhasznúak Közalapítvány Közhasznú társaságok Alapítványok Egyesületek és köztestületek Non-Profit szektor Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Esetünkben vizsgáljuk az alapítványi fenntartásban lévő oktatási intézmények teljesítményének mérési problémáit.

3 3 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Az oktatási területek legnagyobb problémája a hatékonyság mérés és objektív összehasonlíthatóság! Mérhetőek pl.: Gazdasági adatok Létszám adatok Program számok Stb… ?

4 Miért fontos a teljesítménymérés? Hiányos ismeretek „amatőr” lelkesedés Zárt piaci viszonyok Kooperatív feladatvégzés hiánya kifelé STRATÉGIAI SZÍNTEN PROBLÉMA / FELADAT

5 Hogyan kezelhető menedzsment szinten a teljesítménymérés? Az első feladat, hogy megalkossuk az intézmény folyamatainak diagramját. VM módszertan ismeri a FAST módszert Fontos minden egyedi tartalom feltüntetése. 5 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM

6 Fontos az önértékelés A folyamatok értékelése kettős: Tanulói / szülői Intézményi 3 szintű értékelés Vezetői Csoportvezetői Oktatói 6 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM

7 Feladat kompetencia Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Első lépésként az oktatók megjelölik azokat a feladatokat amikben érintettnek gondolják magukat…. Fontos, hogy az oktató maga végezze el, és adja le papír alapon. Ezt követően „fólia szerűen” összegezzük az eredményeket ( vezetői feladat )

8 Felelősség kompetencia Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Ez a terület a feladat kompetencia után kerül kidolgozásra. Lehetőleg egy hét elteltével célszerű csinálni. Az FK-t más formai megjelenéssel adjuk ki, hogy a képies memóriát kikerüljük Ezt ismételten megcsináltatjuk az oktatókkal, majd az előző módon kiértékelésre kerül.

9 „Fólia Mátrix” Márkus Gábor CVS, PVM, TVM A három elemzési eredmény megjelenítése VM módszertanának alkalmazása A lehetséges veszélyes területek azonosítása és feltárása Munkaköri leírások becsatolása a folyamatba ( visszacsatolás ) Visszajelzés és összefoglalás mindkét területre. ( belső és külső )

10 Miért alkalmas a teljesítménymérés kialakításához a VALUE MANAGEMENT? „Vezetési stílus, amely kifejezetten az emberek motiválásában, a képességek fejlesztésében, a szinergiák és az innováció támogatásában testesül meg a szervezet átfogó teljesítményének maximalizálása céljából. „ (EN 1325) 10 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM MERT:

11 Feltárjuk a saját létező vagy látens folyamatainkat 11 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Összegzés – Teljesítménymérés belülről Vizsgáljuk a kompetenciákat legalább két szinten a belső érintettek esetében „Fólia Mátrix” segítségével láthatóvá tesszük a lehetséges gyenge területeket Értékmenedzsment szabványok alkalmazása LÉPÉSEK 2 3

12 12 Dr. Hoffer Ilona – Katona Viktória Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment Tatay Sándor Alapítványi Magániskola Tel: 06 20/9 315 313 e-mail: gabor.markus@gmail.com


Letölteni ppt "A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment."

Hasonló előadás


Google Hirdetések