Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.. A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.. A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy."— Előadás másolata:

1 Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.

2 A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy zsák kilenc kérdéses kérdőív 16db iparis diák

3 Tapasztalataink a kérdőívről 133 ember sikeresen kitöltötte a kérdőívünket Sokan ódzkodtak a válaszadástól Több helyen nem láttak minket szívesen (Balaton Pláza, Spar)

4 A Kérdőívünk Itt látható az általunk elkészített kérdéssor és a válaszadók eredményei. A kérdések rendre a bal oldalon fellelhetők tanulóink számára. Csak úgy mint ezek számszerű, százalékosított eredményei a jobb oldalon.

5 Eredményeink A megkérdezettek nagy része iszik csapvizet csak úgy mint ásványvizet Szerencsére az emberek többsége preferálja a szelektív hulladék gyűjtést.

6 Tények A csapvíz megegyező minőségű az ásványvízzel A csapvíz tisztítás nélkül is kifogástalan minőségű (Veszprém és környékén kifejezetten) A palackra közel akkora összeget költünk, mint a vízre, palackozott víz esetén. Házi víztisztító alkalmazása felesleges.

7 ..tévhitek,problémák Az megkérdezettek többsége jobban bízik az ásványvízben pedig az ásványvizeket az ÁNTSZ csak egyszer ellenőrzi minősítéskor, valamint a PET palackból a tárolás során káros anyagok oldódhatnak a vízbe. A szelektív gyűjtés ellenére, a PET palack nagy mértékű környezetszennyezést okoz. Az emberek nagy része nem figyel az általuk fogyasztott víz összetételére,inkább az árát vagy a márkáját tartják szem előtt.

8 Konklúzió Az emberek zömének a vízfogyasztási szokásai egészségesnek mondhatók. Szerencsére a térségben sokan ragaszkodnak a csapvízhez is mely világviszonylatban is kiemelkedő minőségben áll rendelkezésünkre.

9 Köszönet Ezeket az információkat, mindezen tudást amivel gazdagodtunk, valamint ezt a három csodálatos napot nagyszerű projekt tanárunknak Schretner Győzőnek köszönhetjük.


Letölteni ppt "Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.. A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések