Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Testvérvárosi egyesület közgyűlése 2004. December 13.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Testvérvárosi egyesület közgyűlése 2004. December 13."— Előadás másolata:

1 Testvérvárosi egyesület közgyűlése 2004. December 13.

2 Napirendi pontok A meghívóban szerepelnek. Javaslom, hogy a megtárgyalás sorrendje a 2., 3., 4., 5., 1., 6. stb. sorrendben történjen. Szavazás –Napirendi pontok –sorrendcsere

3 1.Az alakuló ülés óta történt a. Jogi procedúra Az egyesület bejegyzése a megismételt alakuló közgyűlés módosításai alapján megtörtént. (Köszönet Dr Doroszlay Mónikának.) A működéshez szükséges adóügyi és banki lépéseket Wächter Gyula megette, a meghívón a fejlécben szerepelnek az adatok. Az egyesület logo-ját ma választjuk ki.

4 1.Az alakuló ülés óta történt b. Önkormányzati kapcsolat Pályázaton nyert az egyesület 100 e Ft-ot. (Konferencián való részvétel, fordítás, vendéglátás, kommunikáció stb.) Ezzel el kell számolnunk, hogy jövőre is pályázhassunk. A pecsétbe terveztük Kőszeg város címerét, a jegyző nem járult hozzá. Így egy egyszerű, nem körpecsétünk van.

5 A pecsét

6 1.Az alakuló ülés óta történt c. Logo A falon megtekinthetők a tervezett logok közül azok, amelyeket az elnökség a tíz változat közül a legmegfelelőbbeknek tartott. Kérjük a tagokat, hogy szavazzanak: melyik legyen egyesületünk logoja. –Nyílt szavazással –Titkos szavazással

7 Logo # 1 a b

8 Logo # 2

9 Logo # 3

10 a Logo # 4 b

11 Logo # 5

12 2.A májusi közgyűlés óta történt Az itt felsorolt programok nem teljesek, sok programról nincs tudomásunk. Maientag Vaihingenben Látogatás Vsetinben Sherborne – 5 fő látogatása júni 31–júli 4. (Az új Douzelage városok látogatása) Judenburg: vizi foci csapat Strassenfest

13 Megvalósult programok (folyt.) Szüret – Vaihingen, Mödling Ifjúsági tábor Vaihingen, Mödling (fiatalok) fiatal egyesületi tagok is segítettek (EU pályázat.) Sherborne polgármesterének látogatása (szüretkor) Kötztingi turistacsoport szervezőjének látogatása, megbeszélés

14 Megvalósult programok (folyt.) Granville – Douzelage konferencia. (Sok dilemmával, egyesületi és KROSCHU támogatással, saját költséggel.) Város napja - Vaihingen, Mödling Árpádházi Szent Margit iskola 2 tanára előkészítő látogatáson Sherborne-ban. Beadott pályázatok, induló projektek (Testvérvárosi ifjúsági; Óvoda)

15

16

17

18

19

20 Felkészülés a konferenciára A találkozó témájának ismertetése (egy évvel előtte) Pályázathoz az adatok megküldése (minimum fél évvel előtte) A honlapon állandó tájékoztatás (www.douzelage.org) Program ismertetése, mellékletek az egyes pontokhoz Minden résztvevő elkészíti a kért dokumentumokat

21 Példák a fentiekre

22 1-How many meals do you have every day? In the first question it turned out that boys eat more times a day than girls. It’s bad that half of the girls don’t eat breakfast. Many girls don’t eat dinner, either. The “other” is usually a snack between breakfast and lunch.

23 4b-At what time do you have breakfast ? 3 quarter of the people have their breakfast between 6 and 8. The meal after 10 cannot be considered as a breakfast

24 14 - Usually who does the housework at home? Cooking is mostly mothers job. Shopping and cleaning are also done by fathers and children.

25

26

27

28

29 3.Anyagi kérdések Az egyesület induló tőkéje 100 e Ft volt. Költségek: –Granville-i úthoz 40 e Ft (+…) –Pecsét: –Egyéb:(+…) El kell számolnunk a pályázati pénzekkel. Idén nem használtuk fel, év elején nagyon kell a pénz.

30 4.Előttünk álló feladatok Tisztázni a város és egyesület kapcsolatát Kőszeg a Douzelage honlapon – átnézni, kiegészíteni, karban tartani (folyamatos) Douzelage elnök (és az óvodai projekt projekttalálkozója) január közepén. Ifjúsági tábor előkészítése és szervezése (ha a pályázat nyer. És ha nem nyer?) Portugál diákcsoport látogatása – pályázat esetleg?

31 Előttünk álló feladatok - Douzelage Szervezni a csoportokat, kiket partnereink fogadnak. Alternatíva: ha nyernek/ha nem. Sherborne (UK) – június vége Houffalize (BE) – június eleje Granville (FR) – augusztus Chojna (PL) – április vége Bundoran (IE) – április közepe Meerssen (NL) – szeptember vége

32 Előttünk álló feladatok - Sherborne Eredetileg 6 fiatal (2 EU – kérdésekkel foglalkozó; 2 zenész; 2 a lengyel napon vett volna részt) + néhány árusító felnőtt Most: Tánccsoportot várnak. Először fiatalokat, most már nincs korhatár. A létszám kérdéses még. Oda kell csak jutni, ott szállást és ellátást kapnak. Minél több legyen köztük az angolul tudó!!! BIZTOS PROGRAM Mellette: diákrajzok kiállítása (Minden iskola!!!)

33 Előttünk álló feladatok - Houffalize ADEPS – több éve ismétlődő projekt. Kb. 4 fiatalt és egy felnőttet várnak kulturális és sporttevékenységre. (A programról keveset tudunk még.) Anyagi fedezete ismeretlen Elsősorban francia nyelvű kísérő kellene.

34 Előttünk álló feladatok - Granville Másodszor rendezik meg a vitorlázás és környezetvédelem projektet. Pályáznak az EU-hoz, de nem biztos, hogy nyernek. A vitorlázás oktatása 150Euro/fő. Ha van, aki önként vállalja a költségeket, hogy oda jusson, jelentkezünk. Francia vagy angol nyelv kell.

35 Előttünk álló feladatok - Chojna Angol dal fesztivál. Évek óta rendszeresen szervezik. Berlinig kell eljutni, és onnan a vendéglátók gondoskodnak róluk. Jandrasits Gergely és zenekara utazik.

36 Előttünk álló feladatok - Bundoran A következő konferencia színhelye. Pályáztak, eredménye még nem tudott. Ha nem nyernek, nehéz lesz megoldani, mert repülni kell – 2 fapados vagy egy drága. A hivatalos delegáció 5 fő, közülük 2 fő a küldöttközgyűlésen, 1-2 az oktatási bizottság ülésén (projektek szervezésében jártas) és 1 diák (15 – 18 éves). Mindegyik tudjon jól angolul vagy franciául Be kell mutatni hazánkat! (Verseny: dal, tánc stb.)

37 Előttünk álló feladatok - Meerssen A 2005-ös őszi konferencia színhelye Téma: Európaiság; kiállítások is lesznek. Már várják a képzőművészetek kapcsolattartójának nevét, e-mail címét. (Kőszegi Képzőművészeti Egyesület; Dr Lőrincz Zoltán)

38 Előttünk álló feladatok - Kötzting Május elején egy hétre idősebbekből álló csoport jön. Mindent maguk fizetnek. Kérnek kísérőket (aki németül beszél, és segít nekik a programokban.) Nem kell minden nap ugyanannak lennie. Egy folklór estet és vacsorát kellene nekünk állnunk (Juk-ban pl.) Nem nagy igényűek.

39 Anyagi kötelezettségek: 300 euro tagdíj esedéks az év elején Néhány éven belül nekünk is igyekeznünk kell részletekben befizetnünk a tolmácsgép ránk eső részét – 2200 euro

40 Előttünk álló feladatok - Jumelage Kikerült látókörünkből, de van kapcsolat. (Látogatás Vsetinben; tűzoltó autó Offenbachból egy-egy levél Velletriből.) Eddigi tapasztalataim szerint a működésük nem annyira szervezett, mint a Douzelage-é, már csak azért sem, mert sok város kilépett. A programokról azért tudnunk kellene, s szükség esetén segítenünk kell.

41 VAIHINGEN KITŰNTETETT HELYZETŰNEK KELLENE LENNIE Egyesületi szinten is volt már próbálkozás arra vonatkozóan, hogy segítsünk. (Szőlő jövések könyve – vegyünk részt azokon a programokon, amelyeken lehet.) Ismernünk kellene a programot, az érkező delegációt. (Legyenek vendéglátó családok, pl. ennek szervezésében is segíthetünk.)

42 MÖDLING Hivatalos szinten is erősödött a kapcsolat, s több területen is szorosabb az együttműködés. Szintén tudnunk kell a közös programokról, amennyiben szükséges, segítenünk kell azok szervezését.

43 Egyéb feladatok Civil szervezetek közötti bemutatkozás a honlapon Kapcsolattartás a sajtóval Bemutatkozó anyag készítése; bemutatók szervezése itthon és külföldön Kirándulások szervezése a testvérvárosokba (pl. évi 1 út) Csereprogramok szervezése (Pl. Sherborne – Kőszeg).

44 TAGOZATOK LÉTREHOZÁSA Alapszabályunkban is szerepel, hogy tagozatokat, munkacsoportokat hozunk létre. A tagozatok állandóak, azokat a közgyűlés hozza létre. A tagozatok tagjai maguk választják meg vezetőiket. A tagozatokba a tagok önkéntesen jelentkeznek, érdeklődési körüknek, lehetőségeiknek megfelelően tevékenykednek.

45 Javasolt tagozatok Területek szerint: –Vaihingen –Mödling –Jumelage –Douzelage –Baráti városok Nyelv szerint –Német –Angol –Francia –Olasz –Szláv –Magyar

46 Munkacsoportok Az elnökség hozza létre, adott feladatra vállalkozik. Jelenleg a legnagyobb szükség van munkacsoportra –A sherborne-i út szervezéséhez –A kötztingi csoport fogadásához

47 Tagnyilvántartás Kérjük az adatlapokat pontosan kitölteni. A legfontosabb a szinte azonnali kapcsolattartás: Telefon, e-mail

48 EGYEBEK


Letölteni ppt "Testvérvárosi egyesület közgyűlése 2004. December 13."

Hasonló előadás


Google Hirdetések