Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon."— Előadás másolata:

1

2  A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon.

3  A legfontosabb közgazdasági fogalmak  A gazdálkodás  Pénzügyi ismeretek  Pénzügyek, politika és erkölcs, Az emberi jogok  Erkölcsi szabályok, törvények és jogszabályok

4  Az Európai Unió  A magyar kisebbségek kultúrája, helyzete

5  Érdek és érdekvédelem  A társadalmi szerveződések A civil társadalom.

6  A fogyasztói társadalom hatásai a környezetünkre, a „jólét” ára.  A természetvédelem és a környezetvédelem.

7  Sorold fel az öt nagy világvallást!  Nevezd meg Magyarország 7 szomszédos országait!  Nevezd meg Magyarország folyóit:  Fogalmazd meg mit értünk a környezetvédelem fogalmán!  Munka fogalma!  Mit tudsz a vállalkozásokról?

8  Mit tudsz a munkanélküliségről?  Milyen szakmákat ismerünk?  Mit tudsz 1848/49 történetéről?  Mit tudsz 1956-os forradalomról?  Mi az urbanizáció?  Milyen filmes műfajokat ismerünk?  Sorolj fel magyar hungarikumokat!

9  Sorolj fel Európai Uniós tagállamokat!  Sorold fel a három hatalmi ágat!


Letölteni ppt " A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések